ПП ПРАВОТО издига адвокат Мария Колева за президент, обяви самата

...
ПП ПРАВОТО издига адвокат Мария Колева за президент, обяви самата
Коментари Харесай

И адвокат се впуска в надпреварата за президент

ПП " ПРАВОТО " издига юрист Мария Колева за президент, разгласи самата тя, която е и ръководител на политическата мощ.

В момента мафиотските партии желаят да вкарат свои представители и за президент, да опетнят и тази институция, уточни Колева. По думите й, през последните години институцията е била политизирана и обезличена, което е подигравка и с обществото.

Кандидатирам се, тъй като с години като юрист пазя ползите на жителите и считам, че мога да продължа тази отбрана като президент, изложи претекстовете си юрист Колева.

Кандидатпрезидентската ни двойка няма да разделя хората, съобщи тя. Според нея, войната сред изпълнителната, законодателната и правосъдната система е нещо доста обезпокоително за държава-член на Европейски Съюз. Това е личностна война, не по политики - възползват се и от ресурса на страната, с цел да наложат личностните си визии, разяснява юрист Колева.

Ние няма за желаеме " изчегъртване ", само че това не значи, че няма да търсим отговорност от хората, които доведоха страната до това положение, заявява тя.

Мария Колева заяви, че претендентът за вицепрезидент е получил закани и се е отдръпнал, само че ще има нова номинация. Заплахата, по думите на Колева, е била общо към кандидатпрезидентската двойка на Политическа партия " ПРАВОТО " да се откажат от присъединяване в изборите.

Колева означи още, че групировката й, която е записана като партия през 2019 година, ще взе участие и в парламентарни избор на 14 ноември.

Преобладаващи в листите - 95 на 100, ще са номинации на цивилен организации.

Ние сме обединителите, хората, които сплотяваме всички жители, без значение от партийните им пристрастия, дали са небогати или богати, дали са от малцинствата - откакто живеят в РБългария имат идентични права пред конституцията и законите, акцентира ръководителят на политическата групировка.

До момента в конкуренцията за президент се включиха: Румен Радев, ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков, ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, водачът на Атака Волен Сидеров, ръководителят на НФСБ Валери Симеонов, ръководителят на съдружие " Азбукари " Цвета Кирилова, водачът на БСД Александър Томов и фолк певицата Луна.

Днес е крайният период за вписване в ЦИК на кандидат-президенските двойки, издигнати от Инициативни комитети. Срокът за партии и обединения за присъединяване в президентския избор, изтича на 12 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР