ПП постави ултиматум на БСП за хартиената бюлетина. Продължаваме промяната

...
ПП постави ултиматум на БСП за хартиената бюлетина. Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ПП постави ултиматум на БСП за хартиената бюлетина

ПП сложи ултиматум на Българска социалистическа партия за хартиената бюлетина. „ Продължаваме промяната ” приканиха Българска социалистическа партия неотложно да отдръпват измененията, в противоположен случай ги изключват като вероятен съдружен сътрудник.

Редовен кабинет в 48 Народно заседание наподобява все по-невъзможна задача. Не за първи път, само че през днешния ден изрично и в един глас от  Политическа партия сложиха изискване пред Българска социалистическа партия - или отдръпват измененията в Изборния кодекс, или няма да беседват с тях за бъдеща коалиция, без значение с кой мандат.

Това лимитира доста разновидностите за държавно управление, тъй като по този начин и първи, и втори мандат не събират болшинство, поради поръчките на останалите партии. Въпреки ултиматума, Българска социалистическа партия остават отворени за договаряния.

Разочаровани от среднощното гласоподаване, Политическа партия сложиха Българска социалистическа партия пред избор, съобщи Нова тв.

„ Българска социалистическа партия би трябвало да знаят, че в случай че тези решения се гласоподават и в зала, ние няма да влизаме в съдружни договаряния с тях, без значение в кой мандат ”, съобщи Кирил Петков.

Ултиматум беше подложен и от Демократична България, само че те оставиха вратата за диалози открехната.

„ Очевидно е, че ГЕРБ няма да успее по никакъв метод да сформира държавно управление, в случай че тази нова коалиция, която през днешния ден стана ясна и видна, не направи по-смела стъпка. Защото това, което видяхме през днешния ден, е, че прикритата колаборация лъсна с невиждана мощ ”, съобщи Ивайло Мирчев от Демократична България.

Българска социалистическа партия обаче са безапелационни - няма да създадат крачка обратно.

„ Не желаят диалози за държавното управление с Българска социалистическа партия, тяхна воля. Ние не насилваме никого и не се предлагаме на никого. Да се знае занапред обаче кой ще провали опцията за работещ  кабинет и спокойна зима - Политическа партия и Демократична България ”, съобщи Корнелия Нинова.

А ГЕРБ считат, че не Изборният кодекс е повода за отвод от договаряния.

„ Ясно осъзнаваме, че нито Политическа партия, нито Демократична България са давали индикации, че ще поддържат първи мандат, тъй че диалогът за Изборен кодекс няма нищо общо с диалозите за държавно управление - всички диалози са по политики ”, съобщи Десислава Атанасова.

„ Възраждане ” остават на  позицията си, че най-хубавото решение са нови избори.

„ Тук се води разговор сред глухи и това, което се случи през днешния ден, което е фарсово, потвърждава какъв брой, че сме прави. Дори да се сформира държавно управление, то няма да издържи дълго време и ще е плод единствено на американски напън ”, съобщи Костадин Костадинов.

Заради Изборния кодекс Политическа партия отмениха  срещата си с Държавно стопанско предприятие на бюджетна тематика.

„ Ние разбрахме през вас. Вместо да предпоставят предварителни избори, да седнат на масата, да създадат постоянен кабинет и да вземат решение проблемите на страната ”, съобщи Мустафа Карадайъ.

ГЕРБ не престават диалозите с партиите по политики. Днес се срещнаха с „ Български напредък ”. От партията на Стефан Янев не разясниха тематиката за Изборния кодекс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР