ПП няма да събарят държавата! Вместо това изведнъж много заобичаха

...
ПП няма да събарят държавата! Вместо това изведнъж много заобичаха
Коментари Харесай

ПП и ГЕРБ легитимираха "сватбата" чрез ДПС! Ще се реализира ли наистина кабинета "Денков - Габриел"?

Политическа партия няма да събарят страната! Вместо това внезапно доста заобичаха Бойко Борисов и ГЕРБ, и ще създадат всичко допустимо, с цел да " спасят " страната от рецесията. Включително да предадат всичките си хрумвания, единствено и единствено да има кабинет. И то с легитимация от най-опасният им политически съперник - Движение за права и свободи.

Скандалите, които избухнаха предходната седмица обрекоха дуетът Петков - Василев на политическа гибел. Единствено фактът, че някогашният еврокомисар Мария Габриел избърза и изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев, с цел да обезпечи пробив в договарянията за кабинет, съумя да им обезпечи свободен ход и поддръжка от Бойко Борисов. Застрашавайки сигурността и престижа на някогашния министър председател, основният прокурор несъзнателно спомогна най-големите политически съперници да се съюзят. Но и " порочната женитба " сред двете партии не беше задоволителна, с цел да им подсигурява непоклатимост. Затова желаеха благословията на Движение за права и свободи, в финален опит да си подсигуряват легитимност и единствено удължиха мъката си.

Какво следва?

Политическа партия остават на политическата сцена в ролята на " кукли на конци " и то краткосрочно. Борисов си обезпечава краткотрайно успокоение, до момента в който задвижи всички лостове, които ще му дадат опция да разсее бурите към себе си. Движение за права и свободи влизат в ролята на кукловоди и ясно демонстрират, кой е " притиснатият в ъгъла ", и са поръчител, че няма да има " срутване на страната ". Животът на кабинета " Денков - Габриел " е с все по-кратък небосвод. В момента, в който облаците над ГЕРБ се разсеят, " Промяната " ще бъде свалена и изпратена дефинитивно в забвение. А старите политически играчи, ще се завърнат във властта с цялостна мощ.

Единствената незнайна, която остава, е, дали ужасяващите изказвания, че Съединени американски щати се пробва да трансформира България във втора Украйна, поради бизнес ползите на Байдън, ще се осъществят до момента в който това държавно управление съществува, или планът ще се провали? Въпросът е до каква степен Турция, Русия и БРИКС са склонни да разрешат на Съединени американски щати да сътвори втори " майдан " на Балканите, и до каква степен Европейски Съюз желае война в личните си граници?

Париж и Берлин към този момент гледат с голяма угриженост към София, Лондон също. А поради опитите на Макрон да откъсне Европейски Съюз от контрола на Вашингтон и да обезпечи самостоятелност и напредък на Франция посредством общността, нищо чудно да забележим още по-интересни събития в благата ни татковина. Това лято се обрисува извънредно горещо, без значение от прогнозите на синоптиците. И вълненията сигурно няма да спрат до тук....
 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР