ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ с първия мандат.

...
ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ с първия мандат.
Коментари Харесай

Очаквано! ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Политическа партия няма да поддържа кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Това разгласи преди минути Кирил Петков след среща на обединението. " Започваме да работим за втори мандат, това е единствената опция за България ", изясни някогашният министър председател.

" Ще стартираме съвещания с всички партии в Народното събрание ", акцентира пък водачът на Демократична България Христо Иванов. " Видно е, че всичко останало дава къси съединения и ще стартираме диалози, с цел да забележим има ли политическа база, на която да се образува конституционно болшинство, на база на което да може да се осъществя вторият мандат ", добави Иванов.

Депутатите от обединението ПП-ДБ се събраха, с цел да решат дефинитивно каква ще бъде позицията на обединението им за първия мандат на ГЕРБ. Очакванията да препотвърдят позицията си, че няма да поддържат държавно управление с министър председател Мария Габриел, се оказаха верни.

Националният съвет на Политическа партия се събра в столичен хотел, а ДСБ заседава в централата си, където в този момент се събраха и останалите депутати. Отделно пристигнаха Христо Иванов и депутатите на " Да, България ", както и Владислав Панев от Зелено придвижване.

" Това, което беше значимо, е, че някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха - снарядите за Украйна, Истанбулската спогодба, еврозоната. Ще кажа пред Изпълнителния съвет помислете има ли някаква друга различна мисъл като опция на това, което се задава " - коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", сподели в събота Кирил Петков.

Ситуацията обаче се промени през вчерашния ден след прословутата конференция на Иван Гешев. Малко по-късно водачът на левицата Корнелия Нинова разгласи, че приключва диалозите с ГЕРБ за поддръжка за държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР