ПП не е нищо повече от виртуален проект„Правителството се намира

...
ПП не е нищо повече от виртуален проект„Правителството се намира
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Правителството е в насипно състояние, всичко се разпадна до сфери на влияние

ПП не е нищо повече от виртуален план

„ Правителството се намира към момента в насипно положение. То не може да осъществя единна политика. Всеки от съдружните сътрудници приказва на личните си гласоподаватели. “ Това мнение изрази пред политологът Димитър Аврамов.

„ Всеки от съдружните сътрудници е оставен самичък от другите да ръководи личната си сфера, без да му се намесват. “

„ Тази коалиция стартира добре – с обществени договаряния, с опит за основаване на някакъв стандарт, по-късно всичко се разпадна до сфери на въздействие “, разяснява Аврамов в предаването „ Преди всички “. По думите му пренатягането на политическите връзки в един или различен бранш непроменяемо ще докара до разпад в обединението.

Политическа партия не е нищо повече от виртуален план. Името е квази, то не е основано като за политическа партия, означи политологът.

„ Няма такова нещо като Политическа партия, подобен политически индивид няма. Ако на следващия ден се разпадне държавното управление или би трябвало да бъде преформулира структурата на изпълнителната власт, там няма партия, която носи отговорност и всичко изчезва за 24 часа. Правенето на партия е поемането на ангажимент към хора, другарство и търсене на салда. “

Очевидно е, че Кирил Петков има качества и разсъдък, само че няма нужната политическа подготовка и явно е, че това го кара да взема неверни решения, съобщи още Димитър Аврамов.

„ Ако ще вървим по модела на феодален лорд, който натиска копчета и се меси във всеки развой, Бойко Борисов идеално се беше вместил там. Той беше стигнал виртуално по цялата подчиненост - от буркани с мед до изпращане на самолети – всичко той раздаваше и правеше. Такава беше визията за властта. ГЕРБ остави деинституционализация във всички браншове на страната, остави персонални връзки, прокуратура, която харесва предходното статукво, само че не харесва настоящето. Прокуратурата беше в коалиция с ръководството на ГЕРБ, до момента в който в този момент работи във неприятелски режим. “

Новият министър-председател би трябвало да смени метода на другарство, да го направи институционален, акцентира Димитър Аврамов. Според него би трябвало да стартират да се вземат институционални, а не импулсивни решения, означи още в разбора си политологът.

На фона на всички рецесии, които се вихрят в района, локалните избори наподобяват далечна вероятност, сподели още Аврамов.

Засега има един неуспех в цялостното държавно ръководство и той към този момент е неуспех на държавното управление – неспособността на страната да реагира съответно на пазара на електрическата енергия, което основава дълготрайни опасности за българската стопанска система, счита политологът.

„ Има национални мощности, благосъстоятелност на българската страна. НЕК е държавна и огромна част от електропреносните трасета също са държавни. Пазар се постанова там, където има действителна конкуренция. Да налагаш конкуренция в бранш, в който се вземат политически решения непрестанно, ми се коства неверно и безсмислено. “

Имаме дисбалансирана система и отвращение и некадърност на няколко държавни управления, „ при голяма каша, забъркана от ГЕРБ в енергетиката “, да решат проблемите, уточни той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР