ПП на ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в

...
ПП на ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Трябва да стабилизираме политическия процес с диалог

Политическа партия на Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката. Избрателите задължиха партиите да търсят оптимално единодушие за възобновяване на разговора. Както във всеки парламент ще има ръководещи и съпротива, само че градивният политически разговор тлява да бъде в основата на търсене на правилните решение. Това сподели в първата си тирада пред 47-ото Народно събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" 47-ото Народно събрание се учредява в края на една година, която ще запомним с рецесии и избори. Натоварени сме с безусловната отговорност от гласоподавателите да прекъснем поредицата от предварителни избори и да стартираме да решаваме рецесиите ", сподели той.

Карадайъ направи разбор на изборния развой. По думите му ниската изборна интензивност в двата последни избори се дължи най-вече на усложненията при потреблението в машините.

Днес на всички ни е ясно, че по-възрастното потомство и по-малко образованите хора имаха проблеми с това гласоподаване, сподели той.

Карадайъ упрекна служебния вътрешния министър в " напън и принуда при изборите ", които по думите му са минали всевъзможни граници.

" От много време сигнализираме, че държанието на полицията може да стане безотговорно. Недопустимото е реалност - в изборния ден в изборните секции вляоха служители на реда. Нарушени са съществени правила. Законът е погазен тотално ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ аяви, че ЦИК и РИК мълчат и ги упрекна в непросветеност да ръководят изборния развой. Каза, че разполагат с доказателства, че ЦИК не са отчели всички гасове.

Движение за права и свободи няма да остави нито един случай не тестван или нито един случай, в който има нарушаване или закононарушение, ненаказан, добави Карадайъ.

Заяви, че дейностите на полицията им припомнят на тези мракобесни времена преди 80 години.

От Движение за права и свободи оферират по ограниченията за справяне с коронавирус рецесията да няма ръководещи и съпротива, а да се обединят с консенсус по проект за решение на проблемите и да го следват дружно.

Карадайъ обаче съобщи, че България изостава със своя проект за възобновяване и резистентност, както и с оперативните стратегии, а държавният бюджет се отсрочва във времето.

Прогнозира беднотия и сподели: " Не е мъчно да се предвижда какво следва при растящи цени на ток, парно и така нататък Нито една от рецесиите няма да бъде решена трайно, в случай че не се откри правилният логаритъм за битка с пандемията ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР