ПП (може би без ДБ) вероятно ще предложи експертен кабинет

...
ПП (може би без ДБ) вероятно ще предложи експертен кабинет
Коментари Харесай

ПП вероятно ще предложи експертен кабинет още в първия мандат


Политическа партия (може би без ДБ) евентуално ще предложи експертен кабинет още в първия мандат, който да откаже ГЕРБ да прави собствен кабинет.

Въпреки че евентуално това е капан на ББ, отводът от кабинет на Политическа партия ще е негово съображение да не чака втория мандат, а да предложи кабинет с Движение за права и свободи, който може и да мине с поддръжката на Има Такъв Народ и кворума. Или и с Българска социалистическа партия в него.

Спекулациите за кабинет с Движение за права и свободи се ускоряват от слух за едноврменно овакантяване на парламентарна зала от Пеевски и ББ, след което последвало внезапно усъвършенстване в настроението на Карадайъ и Данчо М.

Драмата е какво ще остане от европейска България – в случай че този кабинет остане цялостен или съвсем цялостен мандат?

А и ББ към този момент съобщи предпочитание за поддръжка на кабинет на Политическа партия без водачите. Да забележим по какъв начин ще отиграе нов отвод без електорални вреди.

Междувременно, краткотрайното неявяване на Политическа партия от медиите беше попълнено от останалите партии, с цел да забележим, че нищо не ги разграничава, а в противен случай – обединени са от омразата към Политическа партия. Но няма кой да ги пита за какво не подлагат на критика ГЕРБ, че трети път не могат да сформират кабинет в първия мандат?

Причината е елементарна: както се видя, няма друга партия или обособен политик, като Радев, които да вкарат България в Шенген и Еврозоната, с изключение на ПП-ДБ.

Просто тъй като единствено Кирил Петков (изгонил съветските дипломати) и Асен Василев (предложил изключване на съветските банки от SWIFT) имат доверието на нидерландския министър председател Рюте, който държи ключа и за двете организации. И особено пожела триумф в акцията на Политическа партия.

Всички други партии, с изключение на ПП-ДБ са съветски или мафиотски проксита – това е голата истина. Затова споделям, че няма по какъв начин да има проевропейско държавно управление без ПП-ДБ.

Впрочем и Радев осъзнава, че без най-малко някакъв европейски знак фондове по ПВУ от Европа няма по какъв начин да има – които единствени го интересуват (да сте го чули да споделя нещо за Еврозона?) – и е поставил млад вицепремиер – единственото европейско лице в кабинета – точно отговарящ за тях.

Както Георги Димитров на 9.9.1944 година е поставил в кабинета на Отечествен фронт за външен министър акад. Петко Стайнов, с цел да се одобри по-гладко държавното управление от западните съдружници на Съюз на съветските социалистически републики, до момента в който руското Министерство на вътрешните работи на Антон Югов избие демократичната съпротива.

Всъщност може би не е инцидентно, че близнакът Радев и Георги Димитров са родени на една и съща дата – 18 юни.

А другият Близнак май приготвя капан със руската Д(П)С.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР