ПП МИР категорично подкрепя гражданския протест срещу изграждането на инсинератори

...
ПП МИР категорично подкрепя гражданския протест срещу изграждането на инсинератори
Коментари Харесай

Партия МИР иска местен референдум за изграждането на инсинератор в София

ПП МИР изрично поддържа гражданския митинг против построяването на инсинератори в София и Девня. Не е обикновено в един от градовете с най-замърсен въздух, какъвто е София, да се построи инсинератор, който ще сътвори още по-голям риск от замърсяване с финни прахови частици, тежки метали, парникови газове и диоксини.
„ Още като общински консултант в Столичния общински съвет през 2018 години предизвиках провеждането на локален референдум и поличих поддръжка от разнообразни политически сили, само че до финално решение за провеждането му по този начин и не се стигна, защото ръководещите от ГЕРБ саботираха провеждането на референдум в столицата. Поради тази причина заведохме дело в Административен съд –София, тъй като прекратяването на опита ни за осъществяване на локален референдум съгласно нас е нелегално и в ущърб на софиянци ”, съобщи водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев, който като общински консултант в София беше основател за провеждането на локален референдум.
Политическа партия МИР упорства за осъществяване локален референдум в София по тематиката незабавно след приключването на парламентарните избори, тъй като това визира здравето на хората.
Също по този начин налице е комплициран юридически проблем, защото предходната година Върховният административен съд върна делото против отчета за Оценка за влияние на околната среда (ОВОС) за построяването на инсинератора в София и решение към момента няма. Без решение на съда не може да бъде нито извършена процедура за избор на реализатор, нито да бъде построен инсенератор в центъра на София.
Славчев прикани всички жители на София, както и всички цивилен и неправителствени организации да се включат при решаването на един от най-важните и дълготрайни екологични въпроси на столицата, какъвто е построяването на цех за оползотворяване на твърдите битови боклуци.
„ Навсякъде в Европа и света отпадъците са запас, който се употребява дейно и като екологичен и различен източник на сила. Крайно време е София да стартира се развива екологично, съвременно, софтуерно и новаторско и да влезе в 21 век “ сподели още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР