ПП МИР и ПП АБВ инициират експертна конференция за машинното

...
ПП МИР и ПП АБВ инициират експертна конференция за машинното
Коментари Харесай

ПП МИР и ПП АБВ инициират експертна конференция за машинното гласуване и изборното законодателство

Политическа партия МИР и Политическа партия АБВ предизвикват експертна конференция за машинното гласоподаване и изборното законодателство на 13 февруари 2020 година, от 10.00 ч., в постройката на Българска телеграфна агенция. На събитието са поканени всички парламентарно показани партии, организации и специалисти.
Председателят на Политическа партия МИР Симеон Славчев още веднъж прикани всички жители, политическа партии и цивилен и неправителствени организации в България да поддържат националната идея за незабавното въвеждане на машинното гласоподаване, което съгласно Политическа партия МИР е единственият метод за провеждането на почтени избори и гарантиране на вота на българските жители. „ Трябва да има политически и публичен консенсус по изборното законодателство, което би трябвало да е стабилно, а не всякога да се трансформира в 12 без 5. Машинното гласоподаване е признато от Народното събрание в Глава 14, Раздел III на Изборния кодекс и приканвам за следващ път министър-председателят Бойко Борисов да съблюдава закона и неотложно да разпореди на Томислав Дончев, който като вицепремиер дава отговор за провеждането на изборите, неотложно да започва всички дейности, с който да подсигурява, че на идващите избори в България ше се гласоподава напълно, а не отчасти машинно, съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
От партията започнаха тази събота на пл. " Независимост ", сред Министерски съвет и Президентството неопределен цивилен митинг за незабавното използване на закона и използването на машинното гласоподаване. От Политическа партия МИР сложиха шатра на мястото, където жителите могат да получат повече информация за машинното гласоподаване, както и да гласоподават на подсигурената от Политическа партия МИР машина за гласоподаване. От през днешния ден партията започва и национална акция „ България се учи да гласоподава машинно ", която цели да запознае образова българските жители по какъв начин се гласоподава машинно. Машината за гласоподаване ще обоколи всички регионални градове и по-големи общини в България.
От Политическа партия МИР поканиха през днешния ден всички партии и организации да се причислят към националната идея за машинно гласоподаване. На поканата на Политическа партия МИР се отзова ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, който пристигна на пл. " Независимост " и алегорично гласоподава машинно и се подписа в подписката за незабавното му използване. Той даде на ръководителя на Политическа партия МИР Симеон Славчев преписка, в която излиза наяве по какъв начин Министерски съвет и Централната изборна комисия си трансферират отговорността за използването на машинното гласоподаване. „ Това е следващото доказателство, че управлаващите съзнателно не желаят да спазят закона и да вкарат машинното гласоподаване ", разяснява документите Симеон Славчев и добави, че Политическа партия МИР ще окаже сериозен цивилен напън, с цел да накара управлваващите да спзаят закона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР