ПП имат право на втори шанс. Опитваме се да им

...
ПП имат право на втори шанс. Опитваме се да им
Коментари Харесай

Ива Митева намекна: ИТН са готови да преговарят с ПП

ПП имат право на втори късмет. Опитваме се да им го дадем, само че те не го желаят. Да изпратят писмо до парламентарната група и ние ще съберем и ще решим какъв екип да излъчим за договаряния. Ще отидем на диалози, ще ги изслушаме, ще забележим върху какво разсъждават. Категорично ще отидем. Трябва постепенно да стартираме да вършим обединяването. В момента би трябвало да отстъпи частното, да тръгнем към общото. Да не търсим единствено врага, а онази запетайка, с която ще можем да продължим напред.
Това съобщи пред bTV Ива Митева, народен представител от " ИТН " и зам.-председател на Народното събрание.

" Никой не ни търси за диалози. Преговарят останалите три парламентарни групи. Звънят ни, само че персонално като народни представители. Обидно е, когато се обръщат към останалите парламентарни групи, с цел да ги поканят като група в диалози, към нас да се обръщат единствено като народни представители. Не е съществено ", уточни още Митева.

По думите ѝ министър председателят Кирил Петков продължава настойчиво да звъни на депутати от партията на Слави Трифонов.

" Казват, че би трябвало да се направи нещо, би трябвало да имаме вяра, че те са смяната, откровени са в държанието си и ние не сме на страната на истината. Не съм уверена в това. Грозно и подмолно е по този метод да се притискат народни представители. Колеги споделят, че се употребяват в това число и фамилиите им, търсят се обстоятелства, с които да се уязвят. Появяват се другари и познати, които не са чували от години ", уточни Митева.

Формацията ще разиска разновидността на кабинет на Политическа партия отпред с Асен Василев. Не е взела изрично решение дали ще го поддържа или не.

" Дали ще е той, или Кирил Петков, разликата е никаква. Мисля, че това ще е нашата позиция. Ние твърдо вървим напред в решението си. Много пъти дадохме сигнал, че имаме предпочитание да беседваме при догадка Асен Василев да е министър председател ", съобщи още Ива Митева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР