ПП и ГЕРБ си размениха остри реплики в пленарна зала

...
ПП и ГЕРБ си размениха остри реплики в пленарна зала
Коментари Харесай

Остри реплики между ПП и ГЕРБ в пленарната зала заради хартиените бюлетини

Политическа партия и ГЕРБ си размениха остри реплики в пленарна зала поради връщането на хартиените бюлетини

Според Милен Матеев от Политическа партия ГЕРБ са овлаели посредством нечистоплътни практики избора на ръководител на Народното събрание и на комисиите.

ГЕРБ се сготвям да възстановят статуквото. Помним времето, когато законите се вкарваха и одобряваха на мрачно. Навсякъде законодателният развой е онази управническа активност, би трябвало да се знае кой предлага един закон, с какви цели и претекстове. ГЕРБ унищожиха държавността. Превърнаха Народно събрание в придатък на държавното управление. Българският парламент бе поредно обезличаван. България престана да бъде парламентарна република. Станахме очевидци на приемането на закони в последния миг с преходни и заключителни разпореждания. Всичко се завръща с приемането на бленувания инструмент за замяна - хартиената бюлетина. Още преди формалното връчване на махдатите концепцията на партията, спечелила изборите е нови избори, по тази причина се борят за връщане на хартиената бюлетина ", съобщи той.

Отговори му Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС

" Тази централизация на лицемерие няма по какъв начин да не остане. Човек, който принадлежи на ПГ, чийто началник наруши Конституцията, не може да приказва за институционализъм. Той няма по какъв начин да поучава. Партията, която стои в странна коалиция, която докара до просешка сопа, държавно управление, което беше скъсало с всякаква действителност, че хората не могат да си платят газа, и тока, държавно управление, вложило в " Газпром ", държавно управление, при което продажбата на оръжие за Русия няма по какъв начин да приказва да морал ", разяснява той.

Георгиев попита депутатите от Политическа партия за какво през вчерашния ден са напуснали правната комисия за съставянето на новия антикорупционен закон.

" Не забравяйте, че вие сключихте съглашението с " Джемкорп. Вие заложихте парите на данъкоплатеца с нескопосания План за възобновяване. За корупцията - вие се опитахте да пазарувате депутати. Вие превърнахте парламентаризма не в цирк, тъй като циркът е изкуство, а в пазар. Програмите ви се оказаха крадени ".

Кирил Петков на собствен ред съобщи, че не може от парламентарната естрада да се изнасят неистини.

" ГЕРБ се пробва да върне статуквото с смяната на изборите. Искат да върнат статуквото през задната врата. Вместо да вършат диалози за политики - първият закон, който позволяват с КПКОНПИ, е Изборният кодекс. Отказват да приказват за 16 политики, вършат циркове по малкия екран. Ето за какво такива изявления не трябва да се позволяват ", сподели той.

" Вчера правната комисия беше извършена както предходният ръководител я е управлявал. Колкото високо беше поставил летвата, толкоз високо сме я скачали ", съобщи Радомир Чолаков по адрес на Милен Матеев от Политическа партия.

" Вчерашното водене на правна комисия по никакъв метод не маже да се съпоставя с воденето, което упражнявах аз. Никога не е влизал законопроект без да има поискани мнения. Не виждам по какъв начин може да има сходно съпоставяне. И съм афектиран да бъде съпоставено това през вчерашния ден с моето председателстване ", отговори му Матеев.

Председателстващият Народното събрание Росен Желязков прикани депутатите да не се съпоставят за това кой по какъв начин води съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР