ПП и ДБ на този етап разпределяме позициите, партиите ще

...
ПП и ДБ на този етап разпределяме позициите, партиите ще
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ПП и ДБ на този етап разпределяме позициите, партиите ще рашат за съвместно явяване

ПП и Демократична България на този стадий разпределяме позициите, партиите ще вземат решение за взаимното си явяване. Това съобщи Атанас Атанасов, водач на ДСБ и съпредседател на " Демократична България ", в предаването " На фокус " по Нова тв.

„ Трябва да има радикална смяна във връзка с нашето еврочленство. Ние не сме пълновръстен член на Европейски Съюз, тъй като не членуваме в Шенген и не членуваме в Еврозоната. Тези два външнополитически целта ще получат ново решение, в случай че нашето ново обединяване получи властта ”, сподели Атанасов.

За вероятното следизборно коалиране сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, което се отхвърля от Борисов, Атанасов съобщи, че сме виждали по какъв начин той си сменя мнението в един и същи ден.

В отговор на въпроса " С Българска социалистическа партия – не ", той отговори: „ Никакви такива заклинания. Ако ние не можем да се споразумяваме с Българска социалистическа партия по някои външнополитическите проблеми или по вътрешнополитически тематики, по стопански, несъмнено, че не можем да бъдем дружно. В кабинета „ Петков ” нямаше война. Не сме решили огромния проблем – битката с корупцията. По тематиката битка с корупцията имаме допирни точки, до момента в който с ГЕРБ – не ”.

Помолен да оцени активността на Народното събрание, той разгласи, че не би си разрешил да постави съответна оценка, само че това, че Народното събрание не свърши най-важната задача – да образува държавно управление, не прави оценка високо 48-ото Народно заседание.

" Провалът на този парламент бе неуспех на ГЕРБ. Те бяха първа политическа мощ, видяха, че препоръчаният кабинет отпред с проф. Габровски получи гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", изясни водачът на ДСБ.

" През 90-те години разделянето беше може би още по-голямо, само че тогава бяха два лагера. Сега разделянето също е доста съществено. Въпросът е да се групират двете страни. Трябва да преминем в друга фаза ”, безапелационен е Атанасов и добави, че е обезпокоен от фалшификации на изборите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР