ПП и ДБ може да се разцепят в позициите си

...
ПП и ДБ може да се разцепят в позициите си
Коментари Харесай

Шах: Цепи ли се ПП-ДБ? Христо Иванов дава рамо на ГЕРБ за кабинет?

Политическа партия и Демократична България може да се разцепят в позициите си за кабинет на ГЕРБ.  За разлика от твърдите планове на „ Промяната ” да не поддържат държавно управление на Борисов, Христо Иванов умувал над по-мек вид, настояват осведомени със обстановката вътре в обединението. Сламка за стопляне на връзките сред водача на Демократична България и някогашен министър на ГЕРБ и Борисов даде ексдепутатът Иван Христанов, който изясни, че длъжностен министър го уведомил, че двете десни партии беседват за съставянето на кабинет.      

Шефът на Демократична България бил податлив да даде вид на поддръжка за десен кабинет с първия мандат, в случай че Бойко Борисов направи взаимни отстъпки и се съгласи с водещите политики на обединяването. Това му решение обаче значи разединение в редиците на съюза сред Политическа партия и Демократична България. Решението е комплицирано, тъй като в случай че пък не дадат късмет на кабинет в този момент, оттук насетне евентуално ще носят дружно с " Промяната " виновността за неналичието на ръководство.

Вчера Асен Василев и Кирил Петков направиха сбито изказване, че твърдо отхвърлят да кажат „ да ” на кабинет с мандат на ГЕРБ. ДБ обаче по този начин и не се включиха и стана ясно, че още нямат изрично решение.  



Кирил Петков и Асен Василев нямат потребен ход сега – няма по какъв начин да поддържат държавно управление на ГЕРБ, тъй като водещо мото им бе да отстранен модела на ръководство на Борисов. Ако обаче няма кабинет поради техния отвод, доста дребен е шансът Борисов да поддържа техен кабинет с втория мандат, без негово присъединяване. 

В случай че и след тези избори постоянен кабинет няма, освен някогашният министър председател, само че и гласоподавателите ще упрекват Политическа партия, че са хвърлили страната в невъзможност и са утвърдили ръководството на Румен Радев. 

В същото време, обединението ПП-ДБ съвсем несъмнено ще се разпадне, в случай че Христо Иванов и ген. Атанасов вземат друго решение от това на Кирил Петков и Асен Василев и възнамеряват да дадат някаква форма на поддръжка на Борисов, предизвестяват политически анализатори.

Неслучайно през днешния ден, Костадин Костадинов загатна, че няма никакъв проблем ДаБг да ръководи дружно с ГЕРБ, откакто това към този момент се е случвало в кабинет на Борисов, когато Иванов бе правосъден министър.  

Бившият водач на ДСБ Радан Кънев обаче дефинира като " клевета " изказванието на Христанов за водени диалози сред ДаБГ и най-голямата партия. 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР