ПП и ДБ излизат на протест Лидерът на ГЕРБ свиква

...
ПП и ДБ излизат на протест Лидерът на ГЕРБ свиква
Коментари Харесай

Борисов свиква извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ, кворумът в парламента под въпрос


Политическа партия и Демократична България излизат на митинг

Лидерът на ГЕРБ привиква депутатите си в партийната централа, а към 9 часа ще създадат изказване, оповестиха от централата.

Това значи, че групата на ГЕРБ няма да е в Народното събрание и няма да се записва в пленарната зала, като това слага под въпроса кворума за началото на днешното съвещание. Вчера Политическа партия и Демократична България оповестиха, че няма да влизат до разискването на измененията в Изборния кодекс. В четвъртък пленарният ден стартира с декларация, в която партията на Кирил Петков и Асен Василев заплашиха с „ борба по улиците ” поради хартиената бюлетина. После напуснаха залата и се събраха с Демократична България за съвещания.

После дадоха взаимен брифинг. На него двете обединения оповестиха, че няма да влизат в съдружни договаряния с Българска социалистическа партия, в случай че социалистите поддържат в зала противоречивите промени в Изборния кодекс.

Двете партии оповестиха, че излизат на митинг пред Народното събрание като повода е още веднъж Изборния кодекс. Според Политическа партия и Демократична България с измененията е осъществен „ атентат против свободните и почтени избори ”.

Демократична България и Политическа партия изясняват, че измененията за връщане на хартиената бюлетина са трансформирали машините в принтер, а анулацията на регион „ Чужбина ” затруднява разкриването на секции зад граница. Закрива се и Общественият съвет към ЦИК. Гласуването на закона в пленарната зала на второ четене следва. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР