ПП Глас Народен призовава почтените хора да станат техни представители

...
ПП Глас Народен призовава почтените хора да станат техни представители
Коментари Харесай

ПП Глас Народен призовава почтените хора да станат техни представители в изборния ден |

ПП Глас Народен приканва почтените хора да станат техни представители в изборния ден.

„ Защитата на гласовете зависи значително от Изборния кодекс, който не е изменен за благополучие на партиите с най-голямо парламентарно посланичество. Партиите, които са отвън Народното събрание, би трябвало да заплащат за покровители. Имаме право на двама покровители във всяка от 13-те хиляди секции. Мизата към този момент е по 80 лева на човек, тук-там се дават по 200 лева, а на предходните избори се е стигало и до 400 лева “, сподели пред Българска национална телевизия водачът на партията Светослав Витков.

По думите му неналичието на покровители и представители е повода за машинациите от последните избори. Не е действително от 20-30 000 индивида, които на предходните избори са дали своят вот за нас, да паднем на 8 000 индивида. Това са стопроцентови изборни операции. Както бяхме свалени ние, по този начин бяха свалени АБВ и даже „ Атака “. Всички партии, които не могат да защитят вота.

Тези избори не ги одобряваме за действителност, само че колкото и да ни смъкват резултата, няма да се откажем. Битката ни не е да влезем в Народното събрание. Първото нещо, към което би трябвало да се стремим, е политическата начетеност, с цел да може хората да знаят какви са процесите в политическия живот в страната. Да не не помнят кой какво е направил от политическите водачи и партии в предишното.

На въпрос дали машинното гласоподаване ще регистрира действителния избор за Глас Народен, Витков отговори, че ненапълно в този момент машинаците ще бъдат по-малко. „ Задавам си обаче въпроса кой написа софтуера на тези машини? Ще има гласоподаване, само че най-после ще излезе протокол от машините, който ще упомене кой какъв брой гласа има, а разписките няма да се броят. Все отново това е много по-добре от хартиените бюлетини. В СИК са единствено парламентарно показаните партии и те дефинират какво се случва “, сподели той.

От Политическа партия Глас Народен още веднъж акцентират, че партията е изрично срещу платените покровители, тъй като за тях това е прикрита форма за пазаруване на гласове! Затова се обръщат към почтените и виновни хора да вземат участие в изборите, защитавайки гласа си и честността на вота.

Предизборна публикация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР