ПП Глас Народен от създаването си е за промяна на

...
ПП Глас Народен от създаването си е за промяна на
Коментари Харесай

ПП Глас Народен: Изборен кодекс или Пазителят на изборните манипулации

ПП Глас Народен от основаването си е за смяна на Изборния кодекс, тъй като в него са заложени част от механизмите за изборни операции.

Още през 2013 година внесохме голям брой оферти като:
Забрана за платени покровители (неприето) Видеонаблюдение в СИК ( неприето) Намаляване на сумата за присъединяване на избори от 10 000 лева на 2500 лева (прието) Намаляване на броя подписи за присъединяване на избори от 7000 на 2500 бр. (прието) Равен достъп на всички политически партии и претенденти в националното радио и телевизия (прието)...
След насъбрания избирателен опит, през днешния ден, можем ясно да очертаем част от изборните операции, заложени в Изборния кодекс.

Ето предложенията на " Глас Народен " за смяна на Изборен кодекс:
Забрана за политически квоти в ЦИК, РИК и СИК. Забрана и криминализиране на платените покровители. Забрана за социологически изследвания в рамките 30 дневната изборна акция. Криминализиране на броенето на хартиени бюлетини от урните, повече от един член на СИК. Качването на протоколи в ел. тип в страницата на ЦИК, не по-късно от 4 часа от края на изборния ден. За неподпечатани протоколи от СИК административно наказване на ръководителя и секретаря на СИК. Административно наказване и отнемане от заплащане на членовете на СИК при открити нередности в съответната секция. При подадени тъжби и сигнали за изборни нарушавания - омекотен ред и процедура по отваряне и ново броене на хартиените бюлетини, в наличие на подателите. Премахване на събиране на подписи за присъединяване на избори за политически партии с настояща регистрация и присъединяване в последни два национални избора. Политическа партия, неучаствала на два поредни избора, губи своята регистрация. Таван на държавната дотация на партиите и унищожаване на бариерата от 1%: До 1 млн. лв. на година за всички партии, взели участие в изборите. Активна регистрация, която ще отстрани " мъртвите души " от изборните описи.
Считаме, че тези промени в Изборния кодекс са начало за понижаване на изборните операции, понижаване на изборната дискриминация и провеждането на едни по-честни избори!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР