ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави и им се

...
ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави и им се
Коментари Харесай

Иван Таков: ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави, а сега реват от фашистки прояви

ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави и им се услаждаше. А в този момент реват от фашистки прояви. Това съобщи водачът на столичните социалисти и ръководител на Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България Иван Таков.

Истинският диалог за сигурността в София ще го проведем с този за бюджета на Столична община за 2024 година. Това съобщи водачът на столичните социалисти и ръководител на групата на Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС.

Той реагира остро на изказванията от страна на общински съветници от ПП-ДБ-СС, които заговориха за фашистки знаци и прояви по време на митинга на жителите против бежанския лагер в „ Овча купел “.

„ Когато от ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави им се услаждаше, а в този момент реват от фашистки прояви, разяснява Иван Таков. „ Само преди три месеца тъкмо тези хора разчлениха паметника на Съветската войска, която освободи България, Европа и света от нацизма. А през днешния ден се възмущават, че по улиците на София се развяват флагове с фашистки знаци. За голямата заплаха от събуждането на неофашизма у нас ние приказваме от 15 години. Всичките ни дейности са ориентирани в битката против огнищата на нацизъм в града, които до неотдавна единствено припламваха, а към този момент шестват по улиците ни. За сътрудниците от ПП-ДБ-СС още не е късно да проявят разсъдък и да се причислят към нашия отчет за локален референдум за опазване на Паметника на Съветската войска на мястото му в Княжеската градина. Това ще е едно положително начало за тях в битката с фашистките прояви в града ни “.

Проблемът със сигурността в София е сериозен и не трябва да бъде подценяван,каза още той.

„ Крайно налага се да вземем ограничения, само че на първо място би трябвало да изясним един доста значим въпрос – какъв ще бъде методът ни към сигурността в София, сподели Иван Таков. „ Дали кметът и неговата политическа група ПП-ДБ-СС ще продължат да работят по модела, натрапен от Йорданка Фандъкова, или ще подходят отговорно към жителите. В първия случай те ще се вършат, че Столична община няма проблем със сигурността, че тази тематика не касае и не е отговорност на локалната власт, а когато се случи случай в града, ще го трансферират на Министерство на вътрешните работи. Така действаха от ГЕРБ до момента. Отговорното държание е друго. Да бъде назначен заместник-кмет по сигурността, всички дружно да се погрижим за общинска полиция, да увеличим числеността й, да оборудваме чиновниците с нужната техника, за какво не даже с дронове за наблюдаване. Работата в тази посока е доста и тя не е предмет на полемика в едно пиарско събитие като днешната сесия. Този диалог ни следва – в комисиите, дружно с бюджета на Столична община за 2024 година “.

Иван Таков изрази мнението си и за мигрантите в бежанските центрове.

„ Тези хора са жертви, а ние, българите, сме толерантни хора. Спасили сме си евреите през Втората международна война, на нашата територия сме приемали доста бежанци. Днес обаче ние разделяме бежанците, разяснява той. Едните ги хвърляме като кучета зад телени огради, а на другите им осигуряваме безвъзмезден градски превоз, паркиране, хотели, жилища, настаняваме ги в домовете си. Очевидно нямаме обединен стандарт за човечност. На фасадата на Столична община даже се вее знамето на Украйна, паралелно до българския трикольор. Да вземем тогава да сложим до него и флаговете на Сирия, Афганистан, на Ирак… на всички бежанци, които са на наша територия. Така би било заслужено, в последна сметка те всички бягат от война?! “.

 

Източник – Труд

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР