ПП-ДБ води 1 % пред ГЕРБ-СДС, сочи проучване за електоралните

...
ПП-ДБ води 1 % пред ГЕРБ-СДС, сочи проучване за електоралните
Коментари Харесай

Център за анализи и маркетинг: 5 или 6 партии в следващия парламент

ПП-ДБ води 1 % пред ГЕРБ-СДС, сочи изследване за електоралните настройки на Центъра за разбори и маркетинг две седмици преди вота. Изследването е извършено в интервала 16-19 март, измежду 1021 пълнолетни жители. Направено е по лична поръчка на Центъра. Участниците са били интервюирани лице в лице.

Обединението сред Промяната и дясната коалиция има 25,7 % от гласовете, а ГЕРБ-СДС – 24,7 на 100 от гласовете. 

Според данните, показани от социолога Юлий Павлов, в 49-я парламент влизат 5 или 6 партии, като трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 13.8 %. Следват " Възраждане " с 12.5 % и Българска социалистическа партия с 8.1 %.  Левицата е тъкмо 4%. 

" Можем да кажем, че към този момент няма политик с позитивен рейтинг ", съобщи Павлов.

Според проучването изборната интензивност на идните избори ще е сходна с тази на предходните. 42,1% от запитаните дали ще гласоподават декларират, че към този момент са решили за кого, а 16% се двоумят

Избирателите на ПП-ДБ и на ГЕРБ са по-оптимистично настроени във връзка с капацитета за сформиране на държавно управление след вота.

**** Изследването е извършено в интервала 16-19 март, измежду 1021 пълнолетни жители. Направено е по лична поръчка на Центъра. Участниците са били интервюирани лице в лице.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР