ПП-ДБ внасят жалба до Конституционни съд заради приетите мерки за

...
ПП-ДБ внасят жалба до Конституционни съд заради приетите мерки за
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще сезира Конституционния съд заради гласувания мораториум върху бюджетните разходи

ПП-ДБ внасят тъжба до Конституционни съд поради признатите ограничения за финансовата непоклатимост, оповестиха на брифинг в Народното събрание депутатите Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов. 

Вчера Народното събрание включи в дневния си ред и гласоподава план на решение за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на Република България. Вносители на проекторешението са ръководителят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. Решението планува министърът на финансите неотложно да прекрати разноските по консолидираната финансова стратегия като се изключи разноските за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежиращи заплащания по държавния дълг – до назначението на служебно държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.  

" Приетото нощес решение е противоконституционно. Ние ще сезираме Конституционния съд, откакто то бъде обнародвано по съответния път ", сподели Васил Пандов от ПП-ДБ. Той добави, че това, което виждаме през последните седмици е " едно конституционно влакче на ужасите ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР