ПП/ДБ вероятно утре ще решават на каква позиция да застанатДнес

...
ПП/ДБ вероятно утре ще решават на каква позиция да застанатДнес
Коментари Харесай

В деня на първия мандат: Мария Габриел ще говори с БСП, ДПС и ИТН


ПП/ДБ евентуално на следващия ден ще вземат решение на каква позиция да застанат

Днес от 15.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС. От страна на обединението победител, мандатът ще вземе българския еврокомисар и номинирана за министър председател Мария Габриел.

Непосредствено преди да вземе мандата Габриел и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещнат с управленията на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. В срещите ще вземат участие и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и ръководител на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Всички срещи ще се проведат в зала “Запад ” на Народното събрание.

Часовете са както следва:

9:30 часа - с БСП;

11:00 часа - с ДПС;

12:30 часа - с ИТН;

Среща с коалиция ПП/ДБ през днешния ден няма да има, тъй като втората политическа едвам във вторник ще се събере, с цел да реши има ли смяна в позицията им.

На брифинг в неделя, Мария Габриел разгласи, че ще предложи диалозите да продължат за сформиране на експертно за една година на основа на цели работещо държавно управление.

„ Първата мощ за диалог, която ще поканим е Българска социалистическа партия, с нея имаме най-големи разлики, само че ми се желае да работим за бъдещето на България. Не ние бързаме, а конституцията ни споделя, че имаме периоди. Затова от на следващия ден ще поканя да продължат диалозите с доста ясна цел – експертно държавно управление с имена на хора, които да доведат до сполучливи резултати целите, които споделих, с тези, които ще поддържат, ще уточним целите и в елементи, акцентира Габриел. Тя изясни, че с Политическа партия Възраждане не е допустимо да се върви напред. Никакви диалози не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо държавно управление - да, имаме ли общи цели -да. Преди да приказваме за специалисти, би трябвало да приказваме за експертно държавно управление “, сподели още Мария Габриел.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР