ПП-ДБ ще смени спешно шефа на КЗК заради медийни публикации,

...
ПП-ДБ ще смени спешно шефа на КЗК заради медийни публикации,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Незабавно сменяме шефа на КЗК, искал да разреши на Спас Русев да купи Булсатком

ПП-ДБ ще смени незабавно шефа на Комисия за защита на конкуренцията поради медийни изявления, че на следващия ден той щял да позволи на предприемача Спас Русеев да купи Булсатком.


В изказване пред медиите, предавано на страницата на партията във Facebook, Петков съобщи че имат терзания, в случай че Комисия за защита на конкуренцията (Комисията за отбрана на конкуренцията) не се обоснове и не направи коментар за договорката за " Булсатком ".

Така той разяснява появилата се през последните дни разкрития за негова среща със Спас Русев и медийни информации, че Комисия за защита на конкуренцията щяла да позволи на Русев да купи Булсаткон.

 

" Изразяваме терзание, в случай че Комисия за защита на конкуренцията (Комисията за отбрана на конкуренцията) не се обоснове и не направи коментар за договорката за " Булсатком ". 

 

На въпрос какво тормози Петков - дали че ще има уедряване на пазара или нещо друго, той отговори, че съставът на Комисия за защита на конкуренцията е с изминал мандат и по тази причина, съгласно него, няма тежест при вземането на такива решения.

 

Притеснявам се, този състав на Комисия за защита на конкуренцията е правил " много рискови решения в предишното ", сподели Петков, говорейки за " потребителите ". " Става дума за допиране на хиляди български жители и цените на тяхната телевизия ", добави той.

 

Днес " Медиапул " разгласява материал за договорката с изказване, че Комисия за защита на конкуренцията ще вземе решение на следващия ден, 1 февруари. По договорката с " Булсатком " към този момент има разногласия сред телекомуникационните оператори, в това число пред съда. И А1, и Yettel реагираха остро и желаят Комисия за защита на конкуренцията да спре договорката за " Булсатком "

 

Петков даде обещание " доста бърза промяна " в Комисия за защита на конкуренцията.

На въпрос за какво толкоз време се е чакало, откакто съставът на Комисия за защита на конкуренцията работи към този момент 2 години над мандата си, той не отговори непосредствено, а сподели, че не трябвало да се чака повече и промяната на Комисия за защита на конкуренцията става приоритет - още на следващия ден щяло да има диалог " с сътрудниците на ГЕРБ ".

 

Той разяснява и войната с президента.

Има изявления от заран до вечер по някакви завъртяни тематики, уточни Петков. Попитан дали е прав Делян Пеевски, като споделя, че президентството е тъмна институция, цялостна с кеш, Петков отговори, че като нямало работещи служби, нямало смисъл " от заран до вечер да си прехвърляме топката ".

 

Никой не може да е пряк съдник пред микрофоните, настоя той: " Хората желаят каузи ". Не се интересуваме кой кой е, а да се работи транспарантно, всички да се опасяват, като се занимават с корупция.За " пътя на Копринката " би трябвало да има същинско следствие, изясни Кирил Петков.

Петков уточни, че има терзание при Политическа партия, че " Възраждане " се ребрандира като консервативна партия. Надявам се това няма да заблуди ГЕРБ, сподели съпредседателят на Политическа партия.

Ще стартираме към този момент публични договаряния с „ Демократична България “ за обща листа за евроизборите, добави Кирил Петков.

Той изясни, че Националният съвет на Политическа партия ще разисква три съществени точки, значими за партията и свързани с евроизборите. Освен договарянията с „ Демократична България “, Петков посочи, че ще се разисква и одобряването на Никола Минчев за лидер на листата на евроизборите.

Ще имаме и вътрешни избори за всички други претенденти в листата на „ Продължаваме промяната “ след лидера, „ тъй че демокрацията да се покаже и от вътрешната страна преди да отиде извън “, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

 

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отхвърли изказванията, че е имало оферта към президента Румен Радев да взе участие в сглобката. В " Продължаваме промяната " такова нещо изрично не е коментирано, увери той.

Така той опроверга думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която през вчерашния ден съобщи: „ От началото на сглобката президентът не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения. Той нито за секунда не ратифицира противозаконните им дейности, тъкмо противоположното постоянно се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прости “, сподели през вчерашния ден Илияна Йотова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР