ПП/ДБ ще предложи отпадане на забраната за внос на зърно

...
ПП/ДБ ще предложи отпадане на забраната за внос на зърно
Коментари Харесай

Петков иска отмяна на ембаргото за украинското зърно, за да бори цените на храните

ПП/ДБ ще предложи отпадане на възбраната за импорт на зърно от Украйна , публично удостовери в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков. Припомняме, че малко по-рано пък в телевизионно изявление  заяви, че е " шокиран " от готвеното повдигане на ембаргото.

" Тук не става дума за възбрана за целия Европейски Съюз, а за няколко страни от Европейски Съюз. Ние знаем, че сме част от един общ пазар и разликата сред цената в България и цената на общия европейски пазар ще бъде единствено разликата в транспортните разноски ", сподели Петков.

И бе безапелационен - изцяло погрешни са изказванията, че позволяването на вноса на украинско зърно ще унищожи българското земеделие.

" Много по-важни за нас са цените и инфлацията на храните за всички 7 милиона българи. Цената на месото, цената на яйцата, това се дефинира от цените, които идват в България. Тоест сега ние слагаме тежестта (акцентът върху - бел.ред.) на потребителите, на целия български народ и цената на храните, вместо да се фокусираме върху един бранш (зърненият), който, апропо, е най-подпомаганият бранш в земеделието ", отсече Кирил Петков.

Петков въпреки всичко е водил разговор с министъра на земеделието , който от своя страна дал причини " срещу ".

" Но въпреки всичко, в последна сметка, от икономическа позиция разликата сред цените на българския и европейския пазар не може да бъде по-голяма от транспортните разноски, това е стопански принцип. Така че опасенията, че цената на зърното ще се срине, не са действителни ", добави съпредседателят на Политическа партия.
 Нинова вика земеделският министър да каже за вредата от украинското зърно
Нинова вика земеделският министър да каже за вредата от украинското зърно

Повод за терзанието й проектът на законодателния орган да падне възбраната за вноса на украинско зърно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР