ПП-ДБ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат,

...
ПП-ДБ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат,
Коментари Харесай

Асен Василев: Силно се надявам да не изберем правителство през задния вход

ПП-ДБ ще предложи експертно държавно управление на малцинството с втория мандат, а диалозите за него ще стартират след изчерпването на първия мандат. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

За деня на гласуването на проектокабинета " Габриел " командировките на всички депутати от ПП-ДБ са анулирани и всички те са помолени да участват в зала.

" Силно се надявам да не изберем държавно управление на България през задния вход. Силно се надявам, че разсъдъкът ще надделее и ще има държавно управление с втория мандат. Имаме ясно решение да предложим държавно управление на малцинството, а диалозите ще стартират откакто се изчерпа първият мандат.

Имаме потребност от конституционно болшинство, с цел да се почисти страната от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български жители. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в структурата на прокуратурата и правосъдната власт. Имахме същия проблем и при проркуратурата " Цацаров ", и при прокуратурата " Филчев ", сподели Василев.

Той изясни и защо са говорили водачите на ГЕРБ и ПП-ДБ на срещата в Народното събрание през вчерашния ден:

" Госпожа Габриел изиска още една среща, с цел да препотвърдим позициите си персонално още един път, което и направихме. Срещата беше проведена от ГЕРБ ".

Асен Василев изрази вяра ГЕРБ да не слага приемането на бюджета като ултиматум за поддръжка на първия мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР