ПП - ДБ шокира с кметската си кандидатура потенциални свои

...
ПП - ДБ шокира с кметската си кандидатура потенциални свои
Коментари Харесай

Недоволство във Варна! Кандидатът на ПП-ДБ Благомир Коцев разгневи защитници на Морската градина

Политическа партия - Демократична България шокира с кметската си кандидатура евентуални свои гласоподаватели освен в София и Пловдив, а и във Варна. Но в случай че Васил Терзиев бе повдигнат изненадващо, а под тепетата разочарованието от неиздигането на Манол Пейков не прелива в яд към личността на Ивайло Старибратов, то във Варна е назад - кандидатът не е неочакван, а гневът е тъкмо по отношение на него. Недоволни са дългогодишни бранители на Морската градина.

 

Следва да се напомни, че опазването на парка е и общоварненска идея, и на Демократична България публично (поне елементи от нея), на Политическа партия - значима съставна част от гражданската интензивност. 

 

Кандидат-кметът е Благомир Коцев - на 45 години, предприемач, координатор на Политическа партия, регионален шеф при четворната коалиция. Син е на локалния предприемач Рубин Коцев, от дълго време движи фамилните каузи. А те се разгръщат върху необятно поле от ресторантьорство, морски бизнес и така нататък Фамилията е собственик на оживелия от социализма комплекс " Хоризонт " в Морската градина, включващ ресторант, градина и така нататък, в това число върху поляна.

 

С " Хоризонт " е обвързван основният миг -  фирмата на Коцеви дълги години нападна в съда общинските забрани на колите - неведнъж, като знак на ползите и на всички останали притежатели в парка. За хората, които се възпротивяваха на колите в Морската градина, " притежателите на Хоризонт " бяха едно от нещата, с които се бореха. През забравената към този момент 2016 година даже се стигна до митинг пред варненския административен съд - хвърлени бяха гнили ябълки, викаше се  " Мафия ".

 

Причината: съмнения че мъжът на съдийка, произнесла се в интерес на колите, е юрист на компании на Рубин Коцев; медии я цитират от тогава да споделя, че няма такова нещо, или най-малко не знае да има.

 

През 2022 година в качеството си на регионален шеф Коцев спря автомобилното движение по част от крайбрежната алея - факт, контрастиращ с горната биография. На процедура обаче алеята е надалеч от комплекс " Хоризонт ". 

 

Междувременно през годините от кръга на бранителите на парка последователно изгря звездата на днешния депутат от Демократична България Стела Николова. Тя взе участие във всички акции против коли, здания, в петиции, сама ги предизвикваше... След появяването на Политическа партия партньорството с Коцев в общите листи будеше насмешки. Същевременно някъде от началото на 2023 година Коцев предприе интензивна персоналния акция. Бе ясно, че двамата с Николова ще кръстосат люто шпаги какъв да е кандидат-кмет. Защитниците на парка бяха зад нея. Но единствено наивниците си фантазираха, че в разногласието ще завоюва Николова, вместо надалеч по-внушителния с мащаба си Коцев (отделно Николова се опитва несполучливо през 2019 г.; значим факт е също, че тя е член на " Да, България ", а ДСБ, които постоянно са защитавали притежателите в парка, не един път са били срещу нея).

 

Ето реакции от " Facebook ": 

 

Милена Пехливанова, модератор на групата " Варна може да отбрани Морската си градина ": " Благомир Коцев не е моят претендент за кмет! Казвам го, с цел да няма " Тия от Морската мълчат за Коцев... " Не, в противен случай - ето, аз го споделям. Няма по какъв начин да го поддържа, тъй като той въплъщава всичко, против което тази група и персонално аз сме се борили в последните 10 години - огромен притежател в Морската, огромен разрушител на поляни и публични площи, огромен основател на големи паркинги и безжалостен съперник на прекъсването на автомобилното придвижване в парка, персонално жалил в продължение на години в съда всички заповеди за прекъсване на колите в парка. Няма по какъв начин да си храча на името и да поддържа сходен човек. Той не е смяна, той е статуквото, против което се борим и което желаеме да променим за положително! Вълкът козината си мени, само че нрава - не. Има кого да поддържа от същата листа, за благополучие. Тестът за всички кандидат-кметове е простоват - прекъсване на колите в цялата Морска и по крайбрежната алея, възобновяване на зелените площи, превърнати в паркинги, озеленяване, непорочност, съответно и модерно поддържане на обичания ни парк. Всички ще го обещаят, само че кой ли най-накрая ще го направи? "

 

Stancho Avramov,  " Варна може да отбрани Морската си градина ": " За олигархия разграбила Морската градина в никакъв случай няма да гласоподавам! Моля без цензура. 90% мислят като мен ".

 

Tatiana Christy през профила на Manwilliam Glishakespeare (Манол Глишев), защото е блокирана (премахнати са фрази с нецензурни думи):

 

" От мен на локалните избори във Варна ще има един огромен и ядосан углавен НЕВОТ. Няма да гласоподавам!! Няма да дам гласа си на тайфа нефелни шарлатани! НЕВОТ за шарлатаните без съвест! НЕВОТ за тези, които взеха решение да не се съобразят с мажоритарния избор на варненци и с техните настройки! От всеобщ углавен НЕВОТ ще има огромна изгода, тъй като единствено по този метод може да се покаже на безсрамниците в партийните централи, че без гласоподавателите са едно огромно нищо (каквото и бяха преди тях!) ПОВРЪЩА МИ съдебна експертиза ОТ Политическа партия и ДСБ-Варна (...) От 2013 интензивно вземам участие като жител в публичния живот в България за смяна. Не желая нищо в подмяна. Правя го без пари и непринудено.

 

Правя го, тъй като не желая родния ми град да продължава да бъде клоаката, в която я трансфораха генерации мутри. Познавам кътните зъби на локалната политика във Варна и на тези партийци, които парадират, че са „ демократи “. 90% от тях са цялостни нещастници! Провинциални, продажни, страхливи, без визия, безполезни, мързеливи, елементарни байганьовци с искания и с подарък слово на ръждясал нагревател. Повръща ми се от всеки един партиен шушумига саботирал кандидатурата на Стела! Желая ви цялостен неуспех на изборите! (какъвто и без моите пожелания е сигурен, тъй като играете с ГЕРБ!). И да не ми скачат гнусните партийни комсомолци да ми споделят, че „ трябват взаимни отстъпки в името на обща цел! “ И за слепите е видно, че в тази ситуация на Варна (и не само) общата цел е да продължат да ръководят мутрите на ГЕРБ и добавки! ЗАТОВА НАКАЗАТЕЛЕН НЕВОТ И ВЪРВЕТЕ ВСИЧКИ Пожарна охрана ДЯВОЛИТЕ! ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР