ПП-ДБ решиха да бойкотират работата на Народното събрание, като заявиха,

...
ПП-ДБ решиха да бойкотират работата на Народното събрание, като заявиха,
Коментари Харесай

ПП-ДБ бойкотират Народното събрание, няма да влизат в пленарна зала

ПП-ДБ взеха решение да бойкотират работата на Народното събрание, като обявиха, че няма да влизат в пленарна зала. Причината е избора от страна на Висш съдебен съвет за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор да бъде Борислав Сарафов.

Според Петков прикрито болшинство е блокирало правосъдният министър Атанас Славов да бъде изслушан в пленарна зала.

Кирил Петков добави, че е имало сделка антикорупционния закон на ГЕРБ и ПП-ДБ да бъдат вкарани в зала едновременно, само че още по време на комисия този на ПП-ДБ бил отритнат.

„ Във вчерашния ден след обяд, три регулатора, Българска народна банка, Сметна палата и Здравна каса бяха вкарани в комисия. Имахме спогодба, че ще бъдат вкарвани оферти за хора, единствено които са с безупречна известност и всички процедури ще бъдат обсъждани. Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, което е значимо за България, че това ще бъде цената всички регулатори с мандат от пет години да бъдат заменени, доста се лъже “, съобщи Петков и добави, че няма да дадат най-важните органи.

Христо Иванов от своя страна съобщи, че Борисов е споделил неща, които не били правилни, тъй като имало ангажимент към обща законодателна стратегия. Най-нормалната процедура било двата антикорупционни закона да се внесат дружно и да се вземе най-хубавото и от двата. „ Денков и Габриел обявиха, че преди да бъдат заменени управленията на регулаторите ще има механизъм. Ние направихме голям компромис, с цел да го има това държавно управление, само че ние се борим сега за неговата природа. Дали ще бъде реформаторско или параванче “, съобщи Иванов и добави, че желае механизъм за координиране при избора на ръководители.

" Правителството не се скапва ", добави Христо Иванов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР