ПП-ДБ призовават депутатите да се приемат необходимите закони, за да

...
ПП-ДБ призовават депутатите да се приемат необходимите закони, за да
Коментари Харесай

ПП-ДБ призовават да се приемат необходимите закони, за да бъде получен вторият транш по ПВУ

ПП-ДБ приканват депутатите да се одобряват нужните закони, с цел да бъде получен вторият транш по ПВУ. Това обявиха Атанас Славов и Стою Стоев от втората политическа мощ в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус "

" От шест месеца е признат Закона за противопоставяне на комисията и трябваше до момента да извърши избор на самостоятелна деполитизирана комисия. Това беше блокирано, не се случва.

От една година е признат Закона за отбрана на сигналоподателите, който тогава беше признат с прошка, а ние искахме да осъществим критериите на Европейската комисия да важат отбраните обратно във времето ", съобщи Славов. 

Стою Стоев съобщи, че през днешния ден ще бъде импортиран законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на сигналоподателите. Той добави, че от ПП-ДБ са подготвени да одобряват разпоредбите за избор на членовете на новата Комисия за противопоставяне на корупцията. 

" Призоваваме народните представители да приемем всички ограничения, които са по второто заплащане по ПВУ. Те са четири - Законът за отбрана на лицата, подаващи сигнали, Законът за неплатежоспособност на физическите лица, Правилата за КПКОНПИ и Пътната карта за климатична индиферентност ", съобщи той. 

" Отговорността е в Народното събрание да се случи второто заплащане по ПВУ. Призовавам народните представители да загърбим политическите пристрастености и да приемем потребните за страната законопроекти ", сподели още Стоев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР