ПП-ДБ предложихме план, който дава шанс на партиите да се

...
ПП-ДБ предложихме план, който дава шанс на партиите да се
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ще предложим декларация, с която ще потърсим широка подкрепа от 2/3 от парламента за най-малко 7 неща

„ ПП-ДБ предложихме проект, който дава късмет на партиите да се вземат в ръце и да измъкнат страната от политическата рецесия. Планът ни не съдържа заричане за триумф, само че дава действителна опция да успеем, преди рецесията да е станала хронична. Този проект към този момент бе отритнат от депутатите на Пеевски в Народното събрание, което споделя задоволително на КОЙ ще пречи реализирането му. “

Това разяснява във Фейсбук депутатът от ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев във Фейсбук. Публикацията му продължава по следния метод:

„ Смятаме, че политическата рецесия през днешния ден е на първо място рецесия на доверието – обществото ни не има вяра, че правоохранителните органи в действителност ще санкционират политическата корупция.

Затова в нашия проект стъпваме на един елементарен принцип – първо наличието, след това формата. Първо би трябвало да реализираме единодушие за антикорупционните закони и решения, а по-късно да започваме диалози за осъществяване на втория мандат.

Върховенството на правото е нашата платформа за диалог. Ако всички в Народното събрание проявим отговорност, тя може да се трансформира в платформа на националното единодушие.
Като политическа мощ, на която се пада да получи втория мандат, считаме за собствен дълг да излезем градивно решение. За да проверим дали въобще имаме учредения да тръгваме по този път, ще предложим декларация, с която ще потърсим необятна поддръжка от 2/3 от Народното събрание за минимум 7 неща:

  • Подкрепа за новия Закон за правосъдната власт, с цел да има гаранции за самостоятелен съд и отчетна прокуратура;
  • Подкрепа за попълване на антикорупционната комисия посредством развой, утвърден от Европейската Комисия;
  • Подкрепа за избор на омбудсман, с цел да имат жителите публичен защитник;
  • Подкрепа за това посредством Наказателно-процесуалния кодекс да бъдат лимитирани злоупотребите със СРС и прикриване на социална информация зад следствената загадка (както доста ясно пролича от проблема с Нотариуса, че се случва);
  • Подкрепа за промени в закона за отбрана на подаващите сигнали за корупция и други нарушения;
  • Подкрепа за приемане на закон за персоналния банкрут, с който да се подсигурява отбрана на стотици хиляди жители, които са добросъвестни длъжници, само че са изпаднали в съществени финансови затруднения;
  • Подкрепа за първа стъпка в промяната на службите за сигурност посредством въвеждане на периодически инспекции за интегритет и преданост, включително посредством полифизиографичен тест.

Целта ни е да дадем късмет за действителни, а освен за декларативни промени и поискахме време от президента, с цел да можем да потърсим единодушие по горните 7 ограничения.

Без тях не можем да приказваме за премахване на модела на превзетата страна. А без този диалог, другите диалози, тези за държавно управление, биха били обречени да завършат по към този момент познатия метод. Търсим необятна поддръжка, с цел да поеме всяка политическа мощ своята отговорност за оправянето с рецесията и да спрем да се дебнем с кой с кого бил дал своя вот. Времената са тежки и отговорността, която всички в Народното събрание носим, е голяма. “

Григорова: Техниката на “Мини Марица-изток ” се употребява за секване на пожари и скоро няма да я има

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР