ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да използват втория проучвателен мандат и

...
ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да използват втория проучвателен мандат и
Коментари Харесай

ПП-ДБ даде ново предложение на Борисов: Кабинет с взаимно приемлив премиер от ГЕРБ

ПП-ДБ оферират на ГЕРБ да употребяват втория изследователски мандат и да запазят държавното управление, като излъчат " взаимно допустим " претендент за министър-председател.

Това беше оповестено от Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание, до момента в който залата обсъждаше отхвърли на Мария Габриел от нейния опит за сформиране на държавно управление с първия мандат.

Ако ГЕРБ откажат това предложение, ПП-ДБ няма да употребява втория мандат и ще го върне незабавно на президента Румен Радев.

Коалицията ще чака отговора на ГЕРБ до деня, в който пристигна време за връчването на втория мандат - само че датата към момента не е оповестена от президента>

" По решение на ПГ на ПП-ДБ и органите на партиите в обединението удостоверяваме готовността си да осъществяваме този мандат като народен и общ с ПГ на ГЕРБ-СДС, при съблюдаване на уговорките, които поехме ", сподели Атанас Атанасов.

Изказването му стана в отсъствието на Бойко Борисов.

Какви са предложенията на ПП-ДБ:
сключване от ръководителите на двете парламентарни групи на съглашението за гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите, службите за сигурност - т.е. от Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасовминистър-председател - взаимно допустима кандидатура от групата на ГЕРБ-СДСсъстав - актуалният състав на Министерски съвет, доколкото в границите на договарянията се откри, че страните не могат да реализират единодушие за промени по съставазапазване на досегашната конструкция на Министерски съвет
" Това не е покана за спомагателни преговрои отвън посочената рамка. Това е предложение да осъществим уговорките, които поехме обществено преди 9 месеца. Имаме дълг да предложим реалистична формула за попречване на нова парламентарна рецесия. Да не хвърляме страната в рецесия и поредност от избори ", сподели Атанасов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР