ПП-ДБ правят последен отчаян опит да спасят правителството. Атанас Атанасов,

...
ПП-ДБ правят последен отчаян опит да спасят правителството. Атанас Атанасов,
Коментари Харесай

ПП-ДБ правят последен отчаян опит да спасят правителството: Ето какво предложиха на ГЕРБ

ПП-ДБ вършат финален обезверен опит да спасят държавното управление. Атанас Атанасов, от името на партията, предложи вторият мандат да е народен, а министър председателят – от партия ГЕРБ.

По време на изключителното съвещание, оето депутатите ще гласоподават проекторешението за крах на първия мандат на ГЕРБ-СДС, Атанасов насочи апела си казвайки:

„ Днес е заоблачен ден за българската народна власт. “

„ Дали слънцето ще пробие зависи от тази зала, другояче ще последва градушка. ПП-ДБ удостоверяваме готовността да осъществяваме този мандат като общ, т.е. Национален с ГЕРБ-СДС. Премиер – взаимноприемлива кандидатира, излъчена от ГЕРБ-СДС. Запазване на сегашната конструкция на Министерски съвет. Това не е покана за договаряния, съобщи Атанасов. Това е предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които обществено поехме преди 9 месеца ”.

При отвод – ще считаме, че сме изпълнили уговорката си и ще върнем несбъднат мандата, съобщи Атанасов.

ПП-ДБ очакват официален отговор до датата на връчване на втория мандат.

Като обществено политическо харакири, дефинира чутото лидеркага на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Думата взе и съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

„ Ще бъде най-голямата неточност, в случай че определите чутото като молба. Не разбирате ли, хора, че в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Да го правиш не от боязън, лакомия, а от възприятие за дълг “, изясни той.

По думите му най-важното е в България да има правосъдна система, която да дава отговор на публичния интерес.

„ И всичко това е поставено в това съглашение, в него няма делене, а бистрота, добави той. „ В това съглашение има тематиката за службите – 30 година те работят за всичко друго, с изключение на за жителите. Хвалите ги, само че всеки разузнавач, заловен у нас, информацията е пристигнала от други служби. “

„ Вие да се молите, а вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС да се смеят “

„ Единственото, което може да Ви обезпечи втори мандат е да предложите Борисов за министър председател. Наистина Ви скърбя “, обърна се зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски към Атанас Атанасов и декларацията на ПП-ДБ. “Това угодничество на парламентарната ви група, на гласоподавателите ви не съм вярвал, че ще видя. “

Източник: 24 часа

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР