ПП-ДБ потъват надолу. Ако не вложат повече усилия, могат да

...
ПП-ДБ потъват надолу. Ако не вложат повече усилия, могат да
Коментари Харесай

Първан Симеонов и Галъп с прогноза за вота: ПП-ДБ потъват надолу, друга партия става втора

ПП-ДБ потъват надолу. Ако не вложат повече старания, могат да потънат още. Това съобщи социологът от Галъп Първан Симеонов в ефир.

Според Галъп не е изключено „ Възраждане ” да се окаже втора политическа мощ след предварителния избор на 27 октомври.

По думите му първичните данни вероятно няма да дават отговор на тези от действителния избор.

„ Социологията ще има сериозен проблем с „ Алианс за права и свободи ” и „ Движение за права и свободи – Ново начало ”. Ще е мъчно да дадем прогноза за двете обединения “. Това съобщи в ефира на „ Твоят ден ” политологът от организация „ Галъп интернешънъл болкан “. „ Мисля, че гласовете за групировката към Делян Пеевски ще са повече от тези за обединението към Ахмед Доган ”, сподели още той.

Ако в Народното събрание влязат девет политически сили, тогава ще трябват цели четири обединения, с цел да се излъчи държавно управление, профнозира Симеонов.

„ Борисов по тази причина споделя – нека да не сме 60 депутати, само че има хипотези, при които той (ГЕРБ – б.р.) отива на равнища близки до 60 – при девет форамации в Народното събрание. Тогава ще му трябват четири за държавно управление, а те са извънредно разтородни. Това са ГЕРБ, ПП-ДБ, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. И той ги сподели – Борисов приказва извънредно искрено в последно време. Неговата цел каква е? „ Възраждане “ да излезе на второ място и той да ги употребява за чучело – да каже – ето, да се съберем евроатлантиците “, сподели Първан Симеонов.

ПП-ДБ потъват надолу, друга партия става втора

Според политолога „ концепцията на Борисов е двете ДПС-та да завършат със относително малко гласове “. „ И той си го споделя – двете с по към 20-тина депутати. Но няма да е напълно по този начин съгласно мен. Аз персонално мисля, че господин Пеевски ще има повече от господин Доган. „ Възраждане “ – втори. И се прави опит да не се работи с „ Възраждане “. И тогава тази амалгама, която Борисов обрисува може да направи някаква нова сглобка. Той намигна и към Българска социалистическа партия, и към Има Такъв Народ. “

Според Симеонов влизането на девет партии в Народното събрание е най-сложният сюжет за сформиране на държавно управление. По-лесна би била задачата, в случай че в 51-ото Народно заседание влязат по-малко партии.

Политиците няма къде да вървят – би трябвало да създадат държавно управление, е изводът на Първан Симеонов. Той обърна внимание, че когато приказва за ПП-ДБ, Борисов ги дели, сериозен е към Политическа партия. Според анализатора в „ Промяната “ не са единни по въпроса да има ли коалиция с ГЕРБ или не.

„ Христо Иванов е в играта по един или различен метод. Смятам, че той продължава да е един от идеолозите на това, което ще се случва “, добави той.

 

 

Източник – NOVA NEWS

Още вести четете в: Избори 2024, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР