ПП-ДБ покани ГЕРБ да внесат заедно правилата за избор на

...
ПП-ДБ покани ГЕРБ да внесат заедно правилата за избор на
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат комисията Антикорупция да е пример за всички регулатори

ПП-ДБ предложения ГЕРБ да внесат дружно разпоредбите за избор на членове на новата Комисия за противопоставяне на корупцията във вторник. От групировката обясниха, че желаят тя да е образец за всички регулатори.

От през днешния ден влиза в действие законът, който разделя на две досегашната КПКОНПИ. Промените бяха признати преди пет месеца, само че до момента партиите по този начин и не откриха време да задвижат процеса за попълване на състава на новата комисия.

" Това ще бъде първата институция, при която в действителност процесът да бъде транспарантен, отворен, номинациите да могат да бъдат направени по най-обществения, най-прозрачния метод, да бъде образец за всички други регулатори ", сподели съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков.

" Казусът с Нотариуса ясно сподели, че сега няма институция, която по никакъв метод да не е засенчена от подозрения, които се повдигат от тези схеми, също по този начин " Осемте джуджета " и така нататък Това, което повече постанова най-накрая да пристъпим към основаване на комисията за попречване на корупцията като нов орган, който може да се употребява с публично доверие ", изясни съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази подготвеност за промяна на шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, за която от ПП-ДБ постоянно припомнят, че е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

" Идеята не е да сменим една майка с друга майка, а да създадем един транспарантен развой, а в тази ситуация на Комисия за защита на конкуренцията дори да създадем смяна в закона, тъй че да няма едновластие на ръководителя, а да се направи по метод, по който цялата българска общност да знае, че всичките цени в магазините, публичните поръчки, които се правят оценка от Комисия за защита на конкуренцията, са направени по този начин, че да пазят публичния интерес ", уточни Петков.

Срещата с ГЕРБ не би трябвало да бъде на равнище водачи, а на равнище по какъв начин да си свършим работата. България не може да няма комисия, която да проверява корупцията. Това обявиха от ПП-ДБ пред медии.

Два дни кабинетът " Денков " ще е в оставка, само че няма да е ясно ще има ли след него кабинет " Габриел ". " Да " или " не " партиите ще си кажат на женския 8 март. Това се разбра от последната " хронограма " на политическите събития, която водачите оповестиха. Традиционно за последните дни, Бойко Борисов и Кирил Петков си приказваха през публицистите - един след различен дадоха брифинг в коридорите на Народното събрание. Лично не са се срещнали, макар че водачът на Политическа партия поканил още в понеделник водача на ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР