ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от

...
ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС подновиха преговорите за правителство

ПП-ДБ възобновиха договарянията с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от номинираните за министър председатели от двете обединения Николай Денков и Мария Габриел и в наличието на водачите на политическите обединения.

Подновяването на договарянията за сформиране на парламент стана в кабинета на ръководителя на Народното събрание като първи без коментар напуснаха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Томислав Дончев, ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, а след нея и Мария Габриел.

Срещата напусна и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, а на диалозите към 12 часа продължаваха да бъдат Асен Василев, Николай Денков, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Засега не е ясно какви съответни условия са сложени от ГЕРБ и какви отстъпки са подготвени да създадат " Продължаваме промяната- Демократична България ".

Преди срещата номинираният за министър председател Николай Денков увери.

" Да, има топене ".

И съобщи за нужда от постоянна власт, като видя опити за неуспех на договарянията:

" Това, което сега виждаме, е един опит да бъде неодобрено решението на гласоподавателите ".

За водача на ГЕРБ Бойко Борисов, диалозите би трябвало да продължат, " тъй като хаосът в страната към този момент е цялостен и тук не става въпрос за персони даже, правосъдната промяна си има цена ".

И още веднъж удостовери формулата за експертен кабинет, която обаче остава под въпрос.

Преди срещата стана ясно от Денков, че Политическа партия не са склонни да се съгласят Асен Василев да не е част от предстоящ кабинет.

" Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да може да свърши работа при тези сложни условия ".

Въпреки че Борисов акцентира, че е значима поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление, с цел да се случи конституционната промяна, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайь изцяло изключи в него да вземат участие " Продължаваме промяната " макар позицията на придвижването за потребността от постоянно държавно управление.

" Аз не мисля, че подобен вид хора би трябвало да бъдат овластени. Ако вие желаете да бъдат съучастници в този развой, ние няма по какъв начин да бъдем съучастници ".

От " Възраждане " приканиха за връщане на мандата и предварителни избори.

БСП са поредни в позицията си, а от " ИТН " също се възпротивиха. Депутатът Станислав Балабанов съобщи:

" Видимо тези две обединения вървят към извънредно уродливо държавно управление ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР