ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този

...
ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този
Коментари Харесай

Ваня Григорова: ПП-ДБ искат да овладеят всички основни комисии в СОС

ПП-ДБ победиха на косъм на локалния избор и с този косъм желаят да завоюват всичко. Това разяснява общинският консултант Ваня Григорова, откакто регионалният шеф Вяра Тодева върна за ново разглеждане избора на ръководители на комисии в СОС.

„ Проблемът е чисто честен, тъй като ПП-ДБ бяха тези, които обясняваха, че в този момент, незабавно, незабавно би трябвало да гласуваме за техен претендент, с цел да можем да стартираме работа в Столичния общински съвет. А откакто гласоподаваха сътрудниците за техен претендент и той беше определен, те взеха решение, че би трябвало да блокират работата, тъй като желаеха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен по отношение на изборната тежест на всяка една група общински съветници.

ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, т.е. председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това че, те упорстваха да вземат всички съществени комисии, всички най-големи “, сподели тя.

Григорова изясни, че диалозите в дебатите на масата на договарянията са били, с цел да им се каже, че не може да взема всичко.

„ Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на ръководител на СОС единствено тъй като вие настоявате да е ваш и в този момент да няма избори на комисия, тъй като вие настоявате да превземете всички съществени комисии, Нормално е  да има някакъв баланс в Столични общински съвет и да има либерален надзор на това, което вършат ръководещите “, съобщи още тя.

Ваня Григорова разяснява и че „ Възраждане “ са помогнали Терзиев да е кмет на столицата.

„ Благодарение на напъните на Костадин Костадинов и „ Възраждане “ бе определен Терзиев за кмет. Защото в предизборната си акция той обясняваше, че аз съм най-голямото зло - т.е., или би трябвало да се гласоподава за „ Възраждане “, или за Терзиев, тъй че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев “, сподели някогашният претендент за кмет на София и настоящ общински консултант.

Тя изясни и че Българска социалистическа партия също са част от казуса, тъй като още в предизборната акция водачът Корнелия Нинова е споделила, че Ваня Григорова като претендент на обединението няма късмет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР