ПП-ДБ организираха дискусия в парламента по една от най-наболелите теми

...
ПП-ДБ организираха дискусия в парламента по една от най-наболелите теми
Коментари Харесай

За да няма друга майка, която да лежи върху ковчега на детето си: ПП-ДБ с кръгла маса за убийствата на пътя

ПП-ДБ проведоха полемика в Народното събрание по една от най-наболелите тематики - убийствата по пътя. Фокусът на кръглата маса бяха младите водачи.

" Пътната сигурност се образува от лидера, автомобила и пътят Това са трите стълба, към които се въртят всички ограничения. От ПП-ДБ имаме предложение за новите водачи. Ще чакаме поддръжка от всички партии, за да няма политизиране ", съобщи Настимир Ананиев.

Петя Иванова, майка на отишло си след пътен случай дете, разчувства с прочувствена тирада. Тя прикани депутатите да трансформират закона и при положение, че лидерът на автомобила се е качил зад кормилото пийнал или дрогиран, това да се преглежда не като ликвидиране по несъобразителност, а като съзнателно. Също - водачът да не може да отхвърля да му бъде изработен тест за опиати. " За да няма друга майка, която да лежи върху ковчега на детето си и да не може повече в никакъв случай да му каже, че го обича. Никой народен представител също не е застрахован, че на следващия ден няма да е неговото дете ", сподели тя през сълзи.

Владимир Тодоров предложи работещи европейски практики, които да се приложат и в България. " След думите на Петя разбираме, че всички сме длъжници и всички ние не сме си свършили работата. Тази тъга, която се чу, би трябвало да ни накара да обединим старания. През годините са давани разнообразни оферти за възстановяване и на подготовката на водачите, както и за следващ надзор. Има надеждни европейски практики, които категоризират младите водачи, в първите 12 месеца за тях да има специфичен статут, изразяващ се в по-малък брой контролни точки. Франция не разрешава на младите водачи да управляват кабриолет, в други страни им не разрешават да карат след 22.00 ч. При последната кататсрофа на " Сливница " имаме лидер с двумесечен стаж, сега системата за инспекция на това къде е обучаван може да бъде манипулирана. Съществуват хартиени картони, на които часовете по курмуване могат да се подпишат със задна дата. За да имаме напредък в пътната сигурност, политиците би трябвало да подхващат непопулярни ограничения. Те включват конфискуване на автомоилите на пияните и дрогираните, когато имаме зима, да караме със зимни, а лятото с летни гуми. Включват да се вържат системите на ТОЛ, КАТ, общините, да се сътвори общо видеонаблюдение. Криминализиране на отхвърли за предоставяне на тест, процедури за събираемост на санкциите ", изброи той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР