ПП-ДБ няма да участва в управление, ако следващият премиер не

...
ПП-ДБ няма да участва в управление, ако следващият премиер не
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако следващият премиер не е независим, няма да го подкрепим

ПП-ДБ няма да взе участие в ръководство, в случай че идващият министър председател не е самостоятелен и равноотдалечен от политическите сили - с профила на Мишел Барние във Франция или Марио Драги в Италия. Това коментира пред бТВ един от водачите на коалицията Асен Василев.

По-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов обрисува визията си за последваща постоянна власт, като включи „ сглобката “ (ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС), както и Има Такъв Народ и БСП. Василев обаче повтори думи на Кирил Петков – че ПП-ДБ не има вяра на ГЕРБ и начерта профила на идващия министър председател. От обединението към този момент са заявявали, че той би трябвало да е икономист или правист. Министрите пък трябвало да подбере самичък, добави Василев.

Бившият вицепремиер и финансов министър упорито отхвърляше да отговори на въпрос защо ПП-ДБ е изгубила над 300 хиляди гласа на последните избори. Вместо това изброяваше триумфи, които приписа на финансовата политика на Политическа партия, само че не били отразени уместно в медиите. Сред тях повдигане на междинната заплата до равнище единствено 7% по-ниско от това в Гърция, най-нисък дълг като % от Брутният вътрешен продукт, нанагорнище до предпоследно място в Европа като самостоятелно ползване на семействата.

”Ако гледате в погрешно огледало, няма по какъв начин да вземете верни решения‘‘, сподели той за гласоподавателите.

Друга причина за загубата на гласове съгласно него е „ грозна, наситена акция “, която в този момент е против хора, които пречат на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, а не толкоз срещу ПП-ДБ.

По мотив Пеевски той сподели, че при последната постоянна власт той и сътрудниците му в ПП-ДБ не общували с него, а в случай че били " като залепени ", какъвто израз употребява водещата Цветанка Ризова, то кабинетът е щял още да е на власт. 

Василев не припозна задачата, посочена от " Да, България " - на идните избори обединението да увеличи резултата си със 100 хиляди гласа, като вместо това за приоритет уточни да бъде показана ясна вероятност за бъдещето на страната.

Според Василев през есента България ще покрие инфлационния аршин за еврото и то може да бъде въведено от 1 юли 2025 година

За второто заплащане по Плана за възобновяване и устойчивост хвърли виновността върху ГЕРБ и ДПС, които не желаят да гласоподават закона за Антикорупционната комисия, защото желали „ организиран мач “, а не транспарантен избор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР