“ПП-ДБ не влязоха в зала, а ако бяха в зала,

...
“ПП-ДБ не влязоха в зала, а ако бяха в зала,
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Коалицията на имунитетите и страха вече е коалиция на постовете и пазарлъка


“ПП-ДБ не влязоха в зала, а в случай че бяха в зала, разпоредбите на ГЕРБ за избор на управления на Българска народна банка, Сметната палата и НЗОК нямаше да минат. Те показаха противоречие с тях, трябваше да влязат и да гласоподават. Така че това може да се пояснява и като едни циркове за пред света ”, това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев от коридорите на Народното събрание пред Nova News. 
“Така или другояче, след през вчерашния ден, обединението на имунитетите, на страха и на омертата мина към този момент в обединението на десетте порции, на постовете и на пазарлъка. Това няма да издържи дълго ”, добави още социалистът. 
“Колкото и да се пишат за евроатлантици, те имат радикално разнообразни позиции по доста въпроси. Но най-много - кой да води " бащина тайфа ". Разбира се, че Борисов няма да разреши на ПП-ДБ да си развяват коня, както си желаят. Най-лошото е, че това става за сметка на хората. Не се приказва за това, че бюджетът замразява приходите, орязват се обществените заплащания, заплахата да бъдем въвлечени във войната. Единствено Българска социалистическа партия приказва по тези тематики, ” съобщи Ченчев. 
Ченчев означи, че Българска социалистическа партия са партия определена от хората, която би трябвало да работи за тях. Според него, няма по какъв начин партията на социалистите да не реагира, когато има заплаха България да бъде въвлечена във война. 
Относно оферти за шефове на регулаторите, Ченчев сподели, че парламентарната група на Българска социалистическа партия към момента не са се събирали, с цел да обсъдят имена. Според него, за това нещо си има ръководеща коалиция, само че изрази песимизъм в това дали те ще съумеят да се оправят със задачата. Ченчев се въздържа от коментар по отношение на кандидатурите за еврокомисар.
“Плаващите болшинства са нещо несериозно и несигурно, няма структура през плаващи болшинства. Това, което Борисов сподели, че техните закони са по-добри от законите на другите не е съществено. Не е добре България да си играе на “законът ми е по добър от закона ти ”, съобщи социалистът. 
“Плаващо болшинство е тогава, когато през всички четения и обсъждания на даден закон през комисии си имал едно мнение, а в пленарна зала гласуваш по различен метод. Ако някой закон е импортиран и е в действителност добър и допустим, тогава към този момент идва ролята на народния представител да гласоподава по съвест. Без значение от парламентарната група, в случай че законът е добър за хората, той би трябвало да се гласоподава, с цел да мине. От Българска социалистическа партия постоянно показваме нашата политическа позиция ”, сподели Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР