ПП/ДБ не смятат, че е нужно в петък, последния ден

...
ПП/ДБ не смятат, че е нужно в петък, последния ден
Коментари Харесай

ПП/ДБ против да се работи на коляно за Лукойл


ПП/ДБ не считат, че е нужно в петък , последния ден на предизборната акция, да се привиква изключително съвещание на Народното събрание. Напротив - това би било и в несъгласие с претекстовете да се одобри депутатите да излязат във почивка, като предлагането било на Бойко Борисов.

Да не се пишат текстове на коляно, прикани, някогашният министър председател и сегашен съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков на брифинга. Темата " Енергетика " в този миг се сервира популистки и, по думите му е " прахуляк в очите на хората ".

Снощи получихме първичните текстове на законите (кои обаче закони не бе конкретизирано - б.р.) за " Лукойл ", като в тях не бяха изчистени 7-те дни дерогация на съветски нефт, а също по този начин и за складовете на " Лукойл " да бъде ръководени от държавна организация с необикновен търговски шеф. Текстовете са написани на коляно, изясни Кирил Петков. Постави акцент, че във въпросните текстовя няма и дума за отплата от 73 стотинки на литър гориво.

Петков се е наслушал и на популистките изявления на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, че в случай че падне дерогацията на съветски нефт, горивото ще падне с 1 лева Трябва да се съберат налозите от " Лукойл ", не на коляно и не за един ден, а да се работи с специалистите на министъра на енергетиката Румен Радев. Ако се свика изключително съвещание на Партийния дом в петък ще бъде същински популизъм, без да се прегледат същинските ползи за жителите и българската енергетика, счита още Кирил Петков.

Генерал Атанас Атанасов уточни, че последните дни от предизборната акция за локалните избори едни дават обещание да събират милиони от " Лукойл ", други да понижават цената на горивата. Прекъсване работата на Народното събрание бе по предложение на Бойко Борисов и от ПП/ДБ го приели като състоятелен мотив, че не би трябвало да се употребява парламентарната естрада за предизборна акция. От през вчерашния ден има предложение да бъде свикано изключително съвещание на Партийния дом и ПП/ДБ са срещу такова предложение.

Атанасов прикани ръководителя на 49-то Народно заседание Росен Желязков да не насрочва изключително съвещание. Всички проблеми, които би трябвало да бъдат разисквани, няма никаква спънка да се случи в първия ден на съвещанието на законодателния орган след локалните избори, сподели Атанасов.

Депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев съобщи, че всички компании, които са длъжни да вкарват горива в българския запас, го вършат, а ПП/ДБ поддържат концепцията да има необикновен търговски шеф в " Лукойл ".

Заместник-председателят на Комисията по енергетика и народен представител от ПП/ДБ Радослав Рибарски означи, че депутатите от групировката на Кирил Петков и Христо Иванов са подготвени да изработят работещ механизъм за " Лукойл ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР