ПП-ДБ не се отказва от възможността да бъде излъчено правителство

...
ПП-ДБ не се отказва от възможността да бъде излъчено правителство
Коментари Харесай

ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата

ПП-ДБ не се отхвърля от опцията да бъде излъчено държавно управление в границите на сегашния парламент и да се избегнат предварителни избори.

" Имаме късмет да предотвратим нова Народното събрание рецесия и го вършим. Дългът ни задължава да използваме последния късмет да съставим държавно управление и да не хвърляме страната в рецесия и нови избори ", обърна към депутатите от ГЕРБ Атанас Атанасов по време на дебата в Народно събрание за гласоподаване на отхвърли на Мария Габриел да стане министър председател.

Ако и този път ПП-ДБ получи отвод от страна на ГЕРБ, от обединението ще върнат несбъднат мандата за сформиране на кабинет.

" Чакаме отговор до връчването на втория мандат от президента Румен Радев ", сподели Атанасов.

" Ние удостоверяваме готовността си да осъществяваме втория мандат като общ с ПГ на ГЕРБ. Готови сме да го създадем според съглашението, което поехме преди 9 месеци при няколко условия- сключване на съглашение от водачите, взаимноприемлива кандидатура за министър председател, излъчена от ПГ на ГЕРБ, опазване на досегашната конструкция на Министерски съвет ", сподели той.

" Това не е покана за спомагателни договаряния, а това е предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които поехме преди 9 месеца ", настоя той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР