ПП-ДБ не могат да надмогнат собственото си его. Това каза

...
ПП-ДБ не могат да надмогнат собственото си его. Това каза
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП/ДБ ги е страх да поемат отговорност, ще се наложи да оправят собствените си каши

ПП-ДБ не могат да надмогнат личното си его. Това сподели в Аудиокаста на „ Фокус “ „ Това е България “ Делян Добрев, член не Изпълнителната комисия на ГЕРБ, някогашен ръководител на парламентарната комисия по енергетика, някогашен министър на стопанската система и енергетиката.
„ Всъщност виждате, че макар всички отстъпки от страна на ГЕРБ, макар контрактуваната законодателна стратегия с 30 закона, те в един миг се отдръпват от тези договаряния, от поддръжката за общо държавно управление, тъй като желаят да ръководят сами. Това оферират. Във втория мандат да излъчват кабинет и всички останали да ги поддържат. Само че българският гласоподавател не им отреди такава роля. Българският гласоподавател ги сложи на второ място, макар че те бяха коалиция от 7 партии, 77 организации и не знам още какъв брой подкрепящи ги, та всичките тези станаха втори. Имат 60 и няколко депутата в Народното събрание и с 60 депутата не можеш да искаш да имаш независимо държавно управление, просто не работи по този начин парламентарната народна власт, което значи, че тяхното его е толкоз огромно, че те не могат да споделят отговорността за ръководството на страната с някой различен. А и може би ги е боязън, тъй като както видяхме в края на предходната седмица, от Министерство на финансите внесоха бюджет с 12 милиарда лв. дупка в него. Ние такава дупка, подобен недостиг в бюджета сме нямали в никакъв случай от началото на демокрацията от страната. Дори 1997 година дефицитът в държавния бюджет е по-малко от тези номинални 12 милиарда лв., за които приказват Министерството на финансите. Т.е. ситуацията в страната е ужасно. Те или не могат да надмогнат личното си его, или ги е боязън да поемат отговорност, тъй като ще се наложи да оправят личните си каши “, сподели Делян Добрев.
По думите му, обединението ПП-ДБ преследва някакви техни тясно партийни цели, не се интересуват от това да се стабилизира ситуацията в страната.
„ Няма логичност, няма по какъв начин, физически е невероятно да приемеш законодателна смяна с 30 закона в границите на един месец. Един законопроект, да, правилно е, че вървят няколко законопроекта по едно и също време в Народното събрание, само че всеки законопроект лишава от сред месец и два месеца да бъде признат. Т.е. даже и 10 законопроекта да вървят едновременно в Народното събрание, на нас ни трябват три-четири месеца с цел да приемем тази законодателна смяна. Ако няма да има държавно управление, за какво въобще я изработвахме тази законодателно смяна? “, добави Добрев.
По думите му, техният фокус е върху правосъдната промяна. Това изтече в медиите. Те са си го написали във вътрешен чат.
„ Пишат го и го споделят. Има доста по-важни закони, тези свързани с Еврозоната да вземем за пример, виждате, че те не приказват за тях. Нали бяха доста огромни радетели за Еврозоната? А за какво стопираха да приказват за Еврозоната? Ами тъй като в действителност те провалиха възможностите на България да влезем в Еврозоната. От една страна поради инфлацията, която от април месец 2021 година, в действителност от първия месец на ръководство на „ Промяната “ ние не отговаряме на европейския критерии за инфлация, а към този момент не отговаряме и по критерия за бюджетен недостиг, тъй като с цел да влезем в Еврозоната, би трябвало да имаме бюджетен недостиг не по-голям от 3%, а ние все още имаме 6,4 по прогноза на Министерство на финансите. И даже съгласно мен и това е оптимистичен вид, тъй като в този Закон за държавния бюджет е заложен напредък на стопанската система с 1,8%, до момента в който Българска народна банка, прогнозата на Българска народна банка е за 0,4%, а прогнозата на Международния валутен фонд е за 1,4. Т.е. по-скоро икономическият напредък ще бъде някъде по средата сред 0,4 и 1,4. А по-ниският стопански напредък незабавно значи по-малко доходи в бюджета и по-голям недостиг, тъй като тя е разходната част се бюджетира и тя е закрепена “, сподели още Делян Добрев.
„ 13.7 милиарда, и то в случай, че се случи този 1,8% стопански напредък, който е прекомерно оптимистичен. Т.е. за това може би те се уплашиха и не желаят да вземат участие в ръководство, тъй като те освен не могат да решат проблемите на страната, те ги сътвориха, последните две години ги сътвориха. Хората обедняха. Кумулативната инфлация от април месец 2021 година до момента е 27-28%. Т.е. всички хора в България са си изгубили близо 1/3 от спестяванията, единствено за този интервал 1/3 от спестяванията. Ето сутринта по националните малките екрани слушах редица анализатори, които съпоставят цените и какво можем да си купим или какво сме можели да си купим 2013 година и в този момент, и се оказва че в този момент можем да си купим по-малко неща. И заключението, тяхното умозаключение беше, че това обедняване се е случило в последната една година. Т.е. ние умерено това обедняване можем да го пишем на сметката на „ Промяната “ с чиста съвест “, добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР