ПП-ДБ мислят само как да натаманяват някакви закони в своя

...
ПП-ДБ мислят само как да натаманяват някакви закони в своя
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Тепърва ще имаме проблеми от тези тъпанарски промени в Конституцията

ПП-ДБ мислят единствено по какъв начин да натаманяват някакви закони в своя изгода, каквото направиха с Конституцията

Цялата тази сглобка освен, че е сбъркана, тя ни вкара в напълно безсмислени диспути и неправилни дейности. Всичко бе единствено неистини, договарянията бяха за тези позиции, тези позиции - чисти неистини. Спореше се единствено за прокурорската власт.

" Тепърва ще имаме проблеми от тези тъпанарски промени в Конституцията ", счита социологът Кънчо Стойчев, който беше посетител в утринния блок на Българска национална телевизия. Според него ни чакат комплицирани дни.

Според него ПП-ДБ мислят единствено по какъв начин да натаманяват някакви закони в своя изгода, каквото направиха с Конституцията. Просто на някой му хрумна, че президентът му пречи и натамани Конституцията, това не е просто някакъв закон, това е Законът на законите. И след това изясняват, че “Ами ние след това с подзаконови актове щяхме да разбираем, щяхме да донаправим Конституцията ". Нищо не можете да донаправите от Конституцията, тъй като това е висшият закон. Да, след висшият закон има други закони, които урегулират процесите и нещата, само че съгласно Конституцията. Така че ти като сбъркаш Конституцията, ти си сбъркал генерално и вечно.

Стойчев напомни, че " Промяната ”пред обществото говореха какви ли не неща, димни пердета. Основният спор, който се водеше, е кой, кого да арестува. А това е разногласието за правосъдната власт и за основния прокурор, кой да бъде основен прокурор. В момента, в който две страни спорят кой кого пръв да арестува, явно е, че няма по какъв начин да се реализира единодушие. Всичко останало бяха неистини, там договарянията за това, това, тези позиции, тези позиции - чисти неистини. Спореше се единствено за прокурорската власт. И както виждаме от събитията, които последваха, не инцидентно се спори за тази власт. Тоест, имаме едни хора, които в този момент си отиват, които имаха безобразието, наглостта и нелепостта по един безпардонен метод да арестуват Бойко Борисов. Казвам безпардонен и малоумен метод, защото това беше напълно голословно и неуместно осъществено деяние. И за които най-вероятно каквото почукало, това се обадило, тъй че нищо чудно в този момент да забележим арести и в противоположна посока.

За сглобката Стойчев съобщи: Цялата тази сглобка освен, че е сбъркана, тя ни вкара в напълно безсмислени диспути и неправилни дейности. През всичкото това време това, което за мен персонално е скандално и покъртително, по-скандално от всичката кражба, която виждаме пред очите си, е, че никой не сяда да приказва съществено - ние имаме ли стопанска система? Какво вършим с нашата стопанска система?  Как да завоюва нашата стопанска система повече? Как нашият бизнес да има облекчени условия? Защо хрантутим 650-700 хиляди души на държавната софра? Да, там има лекари, учители, ние тях ще ги храним, само че за какво не съкратим 50-60 хиляди души администрация, защото и без туй в страната има голям апетит за работна ръка. Няма да имаме безработица.  Тези хора незабавно ще бъдат поети от бизнеса. А в същото време бизнесът се чуди по какъв начин да внася работна ръка от чужбина, при извънредно усложнени и глупави условия. Никой не мисли за понижаване на тежестта върху бизнеса, а единствено това може да ни избави. Само това може да донесе пари в страната и замогване на всички през труд, а не през шашми. Забравихме за електронното държавно управление, нещо се стартира и там си остана, там си замря. Ако щете дори страна като Русия към този момент има повече електронни услуги, в сравнение с ние имаме, които сме в Европейския съюз. Защо? Защото електронното държавно управление, електронните услуги ще изолират политическата класа от интервенция в процесите. А те желаят да са на всички места на хранилката. Никой не приказва за стопанската система. Ако попитам, по какво се разграничават партиите, които в този момент ще аплайват на новите избори, в икономическата проблематика, която е основната, най-важната, това е ориста на България? Никой няма да може да ми отговори, тъй като те освен че не се разграничават, те и не мислят в тази посока.

Кънчев е безапелационен, че без значение от това, че изборите няма да бъдат почтени, ние всички би трябвало да гласуваме.

Според него в България няма проблем с корупцията, а с кражбите. Той показа, че в страната ни няма огромни пари за същинска огромна корупция, тъй като страната е дребна.

След изборите Стойчев вижда два разновидността.

Единият вид е сформиране на някакво по-широко, “експертно " професионално държавно управление, сякаш другите са непрофесионални, само че за жалост, такива термини се употребяват, т.е. с размита политическа отговорност, нещо такова тяло. Тъй като явно няма да имаме победител изразителен на изборите, който да може да сформира независимо държавно управление и да поеме политическата отговорност. Вторият вид, не по-малко евентуален, е да се тупа топката в напразни опити кабинетът Главчев да изкара 5-6-7 месеца и тогава да се отиде на нови избори.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР