ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП.

...
ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП.
Коментари Харесай

Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е политическо предателство

„ ПП-ДБ въобще не се показали предпочитание за диалози с Българска социалистическа партия. Те се договориха с ГЕРБ. Това е безпринципна коалиция. Това е най огромното политическо изменничество през последните години в България “, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по БТВ.

Тази коалиция е съединена от омерта и предпочитание за власт. Това е коалиция, която да освободи Бойко Борисов от търсене на отговорност и няколко души от Политическа партия. Първите им поръчки са, че няма да се дадат имунитети на депутати, ще сменят регулаторните органи “, добави тя.

„ Нямаше какво да питаме членовете на партията за мандата на ГЕРБ. В договарянията не се разбра какво държавно управление се предлага. Разговорите не бяха съществени, а целяха да се притиснат „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, изясни Нинова.

Според нея 49-ото Народно заседание е трябвало да излъчи надпартиен кабинет и акцентира, че Българска социалистическа партия ще е съпротива на държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ През всичките години не му клекнахме. Къде са АТАКА, АБВ, НФСБ, „ Патриоти “, РЗС? Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е завършил “, безапелационна е Нинова.

Съдебната промяна

„ Много преди Иван Гешев да излезе с тази конференция, ние предложихме друга структура на държавно управление – изваждане на пет задания, период на осъществяване, надпартиен министър председател и специалисти “, посочи Нинова.

„ Винаги сме били за оставката на Гешев, само че това, което се предлага не е решение на правосъдна промяна. Това ще налее безпорядък и неустановеност в правосъдната система. ПП-ДБ предлага основният прокурор да бъде проверява от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков оферират от арбитър “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.

„ Това е промяна – „ сменяме Гешев, слагаме Пешев “. Няма задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и същинско правораздаване “, сподели още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР