ПП-ДБ искат ДДС-то за ресторантьорите да се върне на 20

...
ПП-ДБ искат ДДС-то за ресторантьорите да се върне на 20
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат ДДС-то за ресторантьорите да се върне на 20 процента

ПП-ДБ желаят ДДС-то за ресторантьорите да се върне на 20 %. Допуска се изключение единствено за туроператорите доникъде на 2024 година, само че, ако те към този момент са продали туристически пакети. Тези оферти бяха направени при разискването на данъчните закони за следващата година на второ четене в бюджетната комисия. 

Беше препоръчано понижената ставка за Данък добавена стойност да отпадне и за фитнесите. Предложението на ПП-ДБ отпдна в комисия, само че окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала. 

Отхвърлено беше и предлагането на Сдружението на общините данъчната основа на парцелите да се трансформира на всеки две години, с което действително върви и повдигане на налог здания и такса боклук.

Ще има консенсус за увеличение на налога на мултинационалните компании с 15%.

Предложението ресторантьорите, хотелиерите и фитнесите да се върнат на общоприетата ставка за Данък добавена стойност идва откакто през вчерашния ден дефинитивно бяха отхвърлени препоръчаните от финансовото министерство ограничения за изсветляване на ресторантьорския бранш.

„ Истината е, че Коронавирус към този момент няма, а съгласно „ Възраждане ” в никакъв случай не е имало ”, посочи националният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

„ Не разбирам по какъв начин за един бранш поддържате дифиренцирана ставка за други не?, попита националният представител от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

„ Туризмът не се е възстановил на равнищата от 2019 година. ”, сподели Димитрина Горанова от Асоциацията на туроператорите, съобщи Нова тв.

" През 2021 година бяхме 8 месеца затворени ", посочи Ричард Алибегов, ръководителят на Асоциацията на заведенията.

“Имате ли проблеми с броя на клиенти, както и с оборотите. Имате ли проблемите, които имахте по време на Коронавирус ”, попита Венко Сабрутев.

Представителите на непознатия бизнес у нас, които се чака да заплащат 15% налог предизвестиха депутатите, че по този начин страната ни ще загуби конкурентни преимущества. От финансовото министерство, обаче разясниха, че спомагателният 5% налог, по този начин или другояче ще бъде заплатен от компанията майка. Въпросът е къде ще отидат парите.

„ В градовете, където имаме гръцки вложители, тези предприятия държат стопанската система на целия град ”, добави Минко Герджиков.

„ Когато лобирате пред нас да остане това, ви апелирам да лобирате и пред вашите политици да го вършат. Защото този налог от 15% е първа стъпка към уеднаквявянето на данъчната политика в Европейски Съюз. Ето това желаят нашите сътрудници ”, сподели Йордан Цонев. Тепърва следва гласоподаване на текстовете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР