ПП-ДБ и Спаси София искат да си направят мнозинство с

...
ПП-ДБ и Спаси София искат да си направят мнозинство с
Коментари Харесай

ГЕРБ: ПП-ДБ и Спаси София драпат за сглобка с Ваня и Възраждане в СОС

ПП-ДБ и " Спаси София " желаят да си създадат болшинство с Ваня Григорова и " Възраждане ". Това обявиха от ГЕРБ на конференция. 

" Изборите са си избори, обаче нещата, които изговарят политиците имат голямо значение. Оторизиран ли е Борис Бонев да води диалози с " Възраждане " за поддръжка в Столичния общински съвет?, попита Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС на първата публична конференция на групата на новоизбраните общински съветници от ГЕРБ в София. 

" Не поддържаме вижданията на ПП-ДБ(СС) да вземат решение проблемите на софиянци с " плаващи болшинства ". Представете си по какъв начин се договарят плаващи болшинства по 120 отчета за всяко последващо съвещание на съвета? Няма устойчиво ръководство, построено на плаващи пясъци ", съобщи през вчерашния ден ръководителят на предходния СОС Георги Георгиев от ГЕРБ. А Антон Хекимян, който бе претендент за кмет от партията на Бойко Борисов и в този момент е консултант, се закани групата на ГЕРБ да е мощна съпротива.

В новия СОС най-голяма е групата на ПП-ДБ (СС) - 23 души, следвана от ГЕРБ-СДС с 14 и Българска социалистическа партия с 9. " Възраждане " спаднаха на 7 съветници, откакто Иван Алексиев ги напусна ден преди клетвата и стана самостоятелен. По трима общински съветници имат Има Такъв Народ и КОД, а Вътрешна македонска революционна организация - един.

Лесната чест беше да завоюват, през днешния ден се сблъскват с действителността, само че би трябвало да се работи съответно и зряло, а не да става политическа шизофрения, съобщи Георги Георгиев. 

Да не се окаже, че ще им отнеме 3 месеца да си създадат ново семейство. Да не прлашат софиянци, че скоро би трябвало влязат в такава настройка.

Терзиев не сподели, че стоят твърдо зад Бонев и че ще не престават да го поддържат, добави журналистът.

Нека не основават усещане, че положителният Терзиев няма да може да работи поради неприятния СОС.

Чух от Терзиев, че сглобка в София няма да има, Бонев – че с ГЕРБ няма да се работи, ние какво да създадем. Да идем и да кажем – доста желаеме подкрепим, само че не знаем по какъв начин, ьядоса се Томислав Дончев.

След такива остри политически изявления чакаме да забележим какво е новото болшинство, отсече той.

На въпрос биха ли подкрепили Вили Лилков за началник на СОС, Мирослав Боршош изясни: " Няма да участваме в никакви договаряния, тъй като никой не се е обърнал към нас за договаряния. ПП-ДБ и Спаси София желаят да си създадат болшинство с Ваня Григорова и Възраждане. Къде тук Вили Лилков и ДСБ?, съобщи общинарят от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР