ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат съществен напредък в преговорите за съставяне

...
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат съществен напредък в преговорите за съставяне
Коментари Харесай

ПП-ДБ отидоха при президента Радев. Какво си казаха? ВИДЕО

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат значителен прогрес в договарянията за сформиране на държавно управление. Новината разгласи министър председателят в оставка Николай Денков по време на консултациите при президента Румен Радев.

„ Отношенията са комплицирани, никой не е очаквал, че ще бъде елементарно. Дали ще продължим, зависи от това по какъв начин ще наподобява съглашението за ръководство оттук насетне. Започнахме договаряния, има значителен прогрес, само че до момента в който не е контрактувано всичко, би трябвало да продължим напъните ”, разясни той.

Министър-председателят в оставка бе безапелационен, че напъните са си коствали. „ Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически вреди. Сега са признати 2 бюджета, имаме насърчаване на капиталовите планове и отпушване на съществени проблеми, свързани с енергийния преход. Много е значимо, че имаше схващане от другата страна, че договарянията би трябвало да стартират с полемика за промените, които още не са свършени и задвижването на регулаторите и контролните органи, които не работят ”, разясни той, представен от Нова. И заключи, че се надява всички в политиката осъзнават, че е добре България да има устойчиво държавно управление.



От своя страна президентът посрещна представителите на партията със следните думи:

„ През последните 9 месеца главно вие носехте отговорност за смяната в страната, като се споразумяхте с вашите сътрудници. Осигурихте си твърдата поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията. Като се върнем обратно вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат. Виждаме, че комплицираното отношение с вашите сътрудници остават ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР