ПП-ДБ и ГЕРБ, подкрепяни от ДПС, ще трябва да направим

...
ПП-ДБ и ГЕРБ, подкрепяни от ДПС, ще трябва да направим
Коментари Харесай

Ген. Атанасов за министър Калин Стоянов: Има грешка, има и прошка

ПП-ДБ и ГЕРБ, подкрепяни от Движение за права и свободи, ще би трябвало да създадем разбор на работата на министрите, с цел да мине гладко ротацията през март. 

Това съобщи Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България. Той посочи, че Движение за права и свободи няма искания за министерски кресла, само че по-късно предстоят договаряния за постовете в регулаторните органи. 

Трябва да се откри сечение за претендентите за шефове на регулаторите, няма да се разпределят местата измежду партиите, сподели още Атанасов. Според него гаранцията за това е взаимният надзор сред сътрудниците в ръководството. 

Не желая да предпоставям нищо. Искането на оставката на вътрешния министър Калин Стоянов беше по съответен мотив, от този момент изтече доста време, разяснява Атанасов. Той добави, че вътрешното министерство е свършило доста добра работа за влизането ни във въздушния Шенген. Има неточност, има и амнистия, заключи водачът на ДСБ. 

Той бе безапелационен, че промени в службите ще има, само че би трябвало да се промени законодателството. 

Да въртим мандатите, в случай че Мария Габриел е от ГЕРБ, няма смисъл да губим време да се връща и отново да се взима мандата от президента, 

Ротация на ръководителя на Народното събрание ще има, само че не е обсъждан още въпросът дали Никола Минчев ще смени Росен Желязков. Аз няма да се кандидатирам за Конституционния съд, отговори Атанасов на въпрос допустимо ли е той да стане началник на Народно събрание. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР