ПП-ДБ дойдоха на власт с големи обещания да правят промени

...
ПП-ДБ дойдоха на власт с големи обещания да правят промени
Коментари Харесай

Тодор Батков-син: Хаосът в земеделието и горите трябва спешно да бъде овладян

ПП-ДБ пристигнаха на власт с огромни обещания да вършат промени в интерес на хората, само че изгодите се оказаха единствено за техните джобове. Този неокомунизъм, който постановиха ПП-ДБ, би трябвало да спре, а хаосът в земеделието би трябвало незабавно да бъде овладян. Това сподели Тодор Батков-син на среща със аграрни производители и представители на горския бранш, която се организира в Планетариума в Смолян, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ

В нея се включиха още някогашният министър на земеделието и храните Десислава Танева, някогашният зам. министър на земеделието и храните Георги Костов и претенденти от листата на ГЕРБ-СДС в Смолянския изборен район.

Тодор Батков-син, който е с преференция 102 в листата с номер 22, разясни, че неговият фокус ще бъдат дребните и междинни аграрни стопани и пое съответни задължения пред тях. Той сподели, че е неприемливо да не са задвижени към момента стратегиите в поддръжка на земеделците, включително Програмата за селските региони

„ Трябва да спре дословното плячкосване и натиска на огромните търговски вериги върху дребните аграрни производители “, сподели още Тодор Батков-син. Той се ангажира да работи за основаване на съответно законодателство за стопанисване на горите, за фрапантно понижаване на административната тежест, която задушава дребния и междинен аграрни производител, както и за стартирането на стратегии с европейско финансиране на автоматизация и цифровизация за фермерите, с цел да се усилват добивите и конкурентоспособността им.

Откакто производството на тютюн не е главният занаят в Родопите, регионът страда от неналичието на изявен подобен. В момента той се изчерпва с развъждане на картофи, бране на билки и гъби.

А естествените дадености съгласно претендента за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Тодор Батков-син разрешават регионът да се разгърне в пчеларството. За задачата той е подготвен на законодателни начинания в идващото Народно събрание за да се уточни нормативната уредба в сферата, да се вземат ограничения за ограничение на използването на пестициди, които заплашват качеството на меда и здравето на пчелите, както и да се създадат данъчни облекчения върху приходите от пчеларство.

* Купуването и продаването на гласове е закононарушение

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР