ПП-ДБ дават заден. Вече не поставят червени линии, готови са

...
ПП-ДБ дават заден. Вече не поставят червени линии, готови са
Коментари Харесай

Камбарев, ПП: В момента няма червени линии, готови сме на преговори за коалиционно споразумение

ПП-ДБ дават заден. Вече не слагат червени линии, подготвени са и на съдружно съглашение и чакат ГЕРБ за договаряния.

Това стана ясно от изявлението на Михал Камбарев пред Панорама.

 

Ние сме си написали домашните, създали сме си оценките, чакаме другата страна да се накани и да седнем да беседваме. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Михал Камбарев във връзка договарянията с ГЕРБ за ротацията на държавното управление.

Чакаме ГЕРБ да седнем на масата на договаряния - дали ще е меморандум, дали ще е съдружно съглашение, няма толкоз значение, има значение да се поеме отговорност и партиите да се схванат. Готови сме да седнем и да приказваме. На 20-и изпратихме меморандум, на 26-и Кирил Петков предложения Бойко Борисов на диалози. До момента няма отговор. В момента няма червени линии. Чакаме да забележим предложенията на ГЕРБ, съобщи Камбарев.

Важно е да има кабинет, тъй като другояче губим резистентност, отново ще има длъжностен кабинет, връщаме България обратно. При нови избори " Продължаваме промяната " няма да са губещи, губещи ще са българските жители, тъй като няма да продължат промените, добави той.

Абсолютен приоритет е регулаторите да са самостоятелни, тъй като сега те не са, регулаторите би трябвало да се реформират, започвайки с Висшия правосъден съвет. Хората не желаят, когато отидат в съда, да виждат Мартин Нотариуса и Пепи Еврото. Хората желаят по-ниски цени на тока, на водата, на олиото. Регулаторите би трябвало да се реформират и да станат 100% самостоятелни, с хора, които служат на народа, а не на властта, уточни депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Социолог предвижда: Ротацията ще се извърши, предварителни избори - след 9 месеца

За регулаторите споделяме не 50:50, а 100 – регулаторите да са 100% самостоятелни. Хората, които бъдат номинирани, да са 100% самостоятелни и да е ясно кой носи отговорност за тях. Това значи 50:50, добави той.

В момента ГЕРБ са ядосани, тъй като осъзнават, че би трябвало да пуснат контрола. Когато си имал 100% надзор и би трябвало да го пуснеш, държанието им е разбираемо, разяснява Михал Камбарев.

По думите му изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов би трябвало да се отдръпна от поста.

Не може по през целия ден да се приказва за Мартин Нотариуса и за Пепи Еврото, а интернет да е цялостен със фотоси на господин Сарафов с Пепи Еврото. Трябва да стартираме да си споделяме нещата напряко. Ако не се отдръпна, това удостоверява, че той не е самостоятелен, че някой има отношение към него, сподели още Камбарев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР