ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят лидерството

...
ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят лидерството
Коментари Харесай

Петър Витанов: При евентуални избори правителството ще бъде на ГЕРБ-СДС и ДПС

ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, с цел да разградят водачеството на ГЕРБ. Вместо това в този момент се молят по студиата за държавно управление с тях. Имаме потребност от опция. Това съобщи евродепутатът Петър Витанов в ефира на " България заран ".
" За мен беше логичен по-нормално да има държавно управление, само че тези два съществени политически субекта са като олиото и водата, мъчно се смесват. От това, което виждам, излиза наяве едно - вътрешните пристрастености преобладават над европейските, тъй като доста постоянно се използваше разказът, че посолствата имат потребност от устойчиво държавно управление в България, поради рецесиите, които има напълно покрай нашите граници. Оказа се, че вътрешните пристрастености са по-силни от всяко европейско предпочитание ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.
Витанов е безапелационен, че през цялото време е нямало по какъв начин тези две политически партии да основат нещо трайно и стабилно.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано през днешния ден съобщи, че е бил полаган на напън от страна на задгранични министри.
" Не имам вяра на думите на Борисов. Той е политически състезател от 20-25 години, а от време на време го съпоставят със заслужил актьор от Народния спектакъл. Въпреки това позволявам, че нашите европейски сътрудници разчитат на съществено държавно управление, което да е стабилно. Още повече, че той е представител на Европейската национална партия и за тях е извънредно значимо да имат партньорски кабинети по места в навечерието на европейските избори. Не ме учудва изразеното предпочитание от Запада да имаме държавно управление ", акцентира евродепутатът.
При едни възможни последващи избори, Витанов счита, че идващото държавно управление ще бъде излъчено от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, в случай че не се появи различна партия.
" Това, което аз чакам, е ГЕРБ да има по-силен резултат, допускам и Движение за права и свободи ще има по-висок резултат и благодарение на някоя дребна политическа мощ да ръководят идващите 4 години. Ако не се сътвори опция. Хората нямат доверие в продукцията, която им се сервира. Всичко това би могло да се промени, в случай че хора, които се употребяват с публично доверие, стъпят на по-активно на политическата сцена ", добави гостът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР