ПП АБВ предлага на широко експертно и политическо обсъждане три

...
ПП АБВ предлага на широко експертно и политическо обсъждане три
Коментари Харесай

ПП АБВ предлага за обсъждане три варианта за намаляване на партийните субсидии

ПП АБВ предлага на необятно експертно и политическо разискване три разновидността за пресмятане размера на партийната дотация. Всички досегашни решения в тази посока са вземани прочувствено и без причини, както и без правилник защо да се употребяват партийните дотации. Това сподели на конференция ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

В основата на единия вид стои концепцията парите за партиите да са обвързани с минималната работна заплата. Другият вид е с увеличение на гласовете, дотацията да понижава прогресивно. И третият вид е трикратно понижаване на партийната дотация. Това ще подсигурява равнопоставеността и ще направи невъзможна спекулацията с партийните дотации, от една страна и от друга - ще подсигурява естествен живот на партиите, изясни Петков.

Румен Петков съобщи подготвеност партията да провежда и да взе участие в полемика по тематиката, която да формулира технологията по субсидирането на активността на политическите партии и да бъде завършена ясна рамка за дейностите, които не могат да бъдат обект на разходване на дотацията.

В подтекста на идния локален избор Румен Петков уточни, че политическият съвет на " Коалиция за България " взе решение да бъде обещано право на всяка една от партиите във групировката за дейни договаряния - намиране на най-хубавата формула за присъединяване в идните избори на база на насъбрания опит. Водеща е позицията, че там където има структури на партиите от " Коалиция за България " ще търсим и намираме решение за взаимно присъединяване в идните избори, изясни Румен Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР