ПП АБВ настоява за незабавно преустановяване на военните действия в

...
ПП АБВ настоява за незабавно преустановяване на военните действия в
Коментари Харесай

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно преустановяване на военните действия в Украйна и намиране на начин за водене на диалог

ПП АБВ упорства за неотложно прекратяване на военните дейности в Украйна и намиране на метод за водене на разговор.

Това съобщи пред медиите ръководителят на партията Румен Петков. Той акцентира, че главните задания в един подобен разговор би трябвало да бъдат съсредоточени у нас, като общество и като институции, в отвод както на антируски, по този начин и на антиевропейски и антиамерикански настроения, защото от това ще следва отравяне на взаимоотношенията и в сегашното, и в дълготраен проект. В позицията на АБВ Петков настоя за интензивно присъединяване във образуването и провеждането на общи позиции и политики, като неотменна част от съюзническите отговорности на България в Европейски Съюз и НАТО – безучастието на страната ни по стратегическите решения е очевидно в последните години.

„ Антируската реторика доближава върхове, които приказват освен за вулгаризъм, само че и за некадърност да изхождаме от българския народен интерес, некадърност да четем и виждаме историята си “.

Петков настоя също за поредност във взаимоотношенията с Русия в намиране на баланс сред историческото ни минало сегашното в изискванията на пазарните връзки и демократичната търговия. Прекъсването на разговора НАТО-Русия той дефинира като изключителна неточност, както и офанзивата по гоненето на съветски дипломати и налагането на двойни стандарти – дейности, които Петков дефинира като закононарушения на интернационалното право. Той добави, че част т казуса през днешния ден са точно глобите, наложени на Русия.

Румен Петков настоя за иницииране на европейски спор за гарантиране на енергийната сигурност на Европа. И още веднъж настоя, че построяването на АЕЦ „ Белене “ е наложителна стъпка за гарантиране на енергийната сигурност на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР